دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Jameh-Bozorgi A A, Madadi F, Kazemi S M, Zandi R, Khosrow-Abadi Z, Qorashi S M. Effects of A Combined Treatment Protocol in Chronic Regional Pain Syndrome. jrehab 2011; 11 (4) :15-18
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-763-fa.html
جامه‌بزرگی علی‌اصغر، مددی فیروز، کاظمی سیدمرتضی، زندی رضا، خسروآبادی زینب، قرشی سیدمحمد. بررسی تأثیر یک برنامه درمانی تلفیقی در بیماران دچار نشانگان درد ناحیه‌ای مزمن نوع یک. مجله توانبخشی. 1389; 11 (4) :15-18

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-763-fa.html

1- دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، aas.bozorgi@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان اختر
3- بیمارستان اختر

هدف: نشانگان درد ناحیه ای مزمن یکی از مهمترین و شاید بدخیم ترین اشکال مشکلات عصبی به خصوص در اندام فوقانی می باشد. تعیین تأثیر توانبخشی با تلفیق روشهای فیزیوتراپی و کاردرمانی در درمان نشانگان درد ناحیه ای مزمن هدف این مطالعه بود.

روش بررسی: در این مطالعه شبه تجربی که از نوع قبل و بعد می باشد، ۲۰ بیمار مبتلا به نشانگان درد ناحیه ای مزمن (سی . آر . پی . اس . ) نوع یک با نمونه گیری ساده انتخاب و میزان درد، دامنه حرکتی، ادم و قدرت عضلانی آنها ثبت شد. سپس مداخلات درمانی که ترکیبی از مدالیته های فیزیوتراپی و کاردرمانی بود، طی ۲۰ جلسه و یک روز در میان توسط یک گروه درمانگر انجام شد. پس از دوره درمانی بیماران مجدد اً بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی زوجی تحلیل شد.

یافتهها: پس از درمان مشاهده شد که میانگین میزان درد و ادم بیماران به طور معنا داری کاهش و دامنه حرکتی و قدرت گیرش به طور معناداری افزایش یافت (P>0/05).

نتیجهگیری: اجرای به موقع و تلفیق روشهای فیزیوتراپی و کاردرمانی همزمان در بیماران مبتلا به نشانگان درد ناحیه ‌ ای مزمن نوع اول موجب کاهش درد و تورم و افزایش دامنه حرکتی مفاصل و قدرت گرفتن دست می شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1389/12/4 | پذیرش: 1392/11/16 | انتشار: 1392/11/16