دوره 23، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhavan-Boroujeni B, Sadeghi-Demneh E. The Effectiveness of Two Types of Night Splints on the Range of Motion of the Ankle Joint, Pain Intensity, and Quality of Life (QoL) in Patients With Plantar Fasciitis: A Pilot Study With Parallel Groups. jrehab 2022; 23 (2) :204-217
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2903-fa.html
اخوان بروجنی بهزاد، صادقی دمنه ابراهیم. تأثیر 2 نوع اسپیلنت شبانه بر دامنه حرکات مجموعه مچ و پا، شدت درد و کیفیت زندگی افراد مبتلا به التهاب فاسیای کف پایی: یک مطالعه مقدماتی با گروه‌های موازی. مجله توانبخشی. 1401; 23 (2) :204-217

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2903-fa.html

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه ارتوز و پروتز، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- مرکز تحقیقات اسکلتی‌عضلانی، گروه ارتوز و پروتز، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. ، ebrahimsadeghi2000@yahoo.com
اهداف التهاب فاسیای کف پا متداول‌ترین علت بروز درد پاشنه است. استفاده از اسپیلنت‌های شبانه مانع کنتراکچر عضلات و فاسیای کف پا شده و در درمان این عارضه کاربرد دارد. هدف این مطالعه مقایسه اثرات استفاده از اسپیلنت شبانه کشش عضلات کالف با اسپیلنت شبانه کشش فاسیای کف پایی بر دامنه حرکات مفاصل مجموعه مچ و پا، شدت درد و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به التهاب کف پایی بود.
روش بررسی در یک مطالعه بالینی با گروه‌های موازی، 30 فرد مبتلا به عارضه (27 زن و 3 مرد) در 3 گروه اسپیلنت کشش کالف، اسپیلنت کشش فاسیای کف پا و گروه کنترل (پد پاشنه) تقسیم شدند. در جلسه پیش‌آزمون (قبل از مداخلات)، متغیرهای مطالعه شامل دامنه حرکتی مچ پا، مفصل متاتارس شست پا، شدت درد و کیفیت زندگی به ترتیب با ابزار گونیومتری، مقیاس بصری درد و نسخه فارسی پرسش‌نامه کیفیت زندگی 26سؤالی اندازه‌گیری شدند. پس از 4 هفته، جلسه پس‌آزمون برگزار شد و متغیرهای مطالعه دوباره اندازه‌گیری شدند. برای تحلیل داده‌ها از آزمون آنالیز کوواریانس استفاده شد.
یافته‌ها براساس نتایج آزمون تحلیل کوواریانس، بین گروه‌های مطالعه در پس‌آزمون از نظر شدت درد (n2=0/44, P=0/001, F=9/35) و میزان اکستنشن مفصل متاتارسوفالنژیال اول (n2=0/27, P=0/017, F=4/76) اختلاف معنی‌دار آماری وجود داشت. در متغیرهای نمره کیفیت زندگی و میزان دورسی فلکشن مچ پا اختلاف معنی‌دار آماری در 3 گروه مطالعه مشاهده نشد (0/05 نتیجه‌گیری هر 3 نوع ارتوز شامل پد پاشنه و 2 نوع اسپیلنت شبانه در بهبود درد ضایعه مؤثر بوده‌اند. همچنین نتایج نشان داد استفاده از اسپیلنت کشش کالف تأثیر بیشتری در مقایسه با اسپیلنت کشش فاسیا بر بهبود شدت درد و انعطاف‌پذیری بافت‌ها داشته است.

متن کامل [PDF 1943 kb]   (665 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1623 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1400/2/13 | پذیرش: 1400/8/3 | انتشار: 1401/4/21