دوره 20، شماره 3 - ( پائیز 1398 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami E, Daryabor A, Vahab Kashani R, Ahmadi Bani M. The Effect of Different Types of Foot Orthoses on Foot Plantar Pressure in Subjects with Plantar Fasciitis: A Literature Review. jrehab 2019; 20 (3) :202-209
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2562-fa.html
کرمی الهه، دریابر عالیه، وهاب کاشانی رضا، احمدی بنی منیره. بررسی تأثیر انواع ارتوزهای پا بر فشار کف پایی در افراد مبتلا به پلانتارفاشیاتیس: مطالعه مروری. مجله توانبخشی. 1398; 20 (3) :202-209

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2562-fa.html


1- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.؛ دانشجوی پژوهشی دانشگاه بین‌المللی سلامت و رفاه، توکیو، ژاپن.
3- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، vahabkashani@yahoo.com
چکیده:   (4282 مشاهده)
اهداف: پلانتار فاشیاتیس التهاب فاشیای کف پا و یکی از رایج‌ترین علت‌های درد پاشنه است که باعث بروز درد در سمت داخلی استخوان پاشنه می‌شود. هدف از این مطالعه مروری بررسی تأثیر انواع ارتوزهای پا بر توزیع فشار کف پایی در افراد مبتلا به پلانتارفاشیاتیس است.
روش بررسی: جست‌وجوی نظام‌مند بانک‌های اطلاعاتی PubMed , Science Direct, Web of Knowledge Google Scholar و Scopus با استفاده از کلمات کلیدی plantar pressure, plantar fasciitis, heel pain, foot orthoses, orthotic insoles برای شناسایی مقالات چاپ‌شده در این زمینه، انجام شد. جامعه آماری تمام مطالعاتی بود که فشار پاشنه و کف پا را در افراد مبتلا به پلانتارفاشیاتیس بررسی کرده بودند. به علاوه مطالعات مربوط به دیدگاه های مختلف به پلانتارفاشیاتیس نیز شناسایی شدند. ۱۳ مقاله از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ به زبان فارسی و انگلیسی، بررسی شدند که ۹ مقاله مستقیم تأثیر ارتوزهای پا بر میزان فشار پاشنه و کف پا را ارزیابی کرده بودند و بر اساس معیارهای ورود برای بررسی نهایی انتخاب شدند. 
یافته‌ها: این مقالات انواع ارتوزهای پا شامل کفی سفارشی ، کفی پیش‌ساخته، کفی فومی، کاپ پاشنه سیلیکونی، پد پاشنه فومی، پد پاشنه ویسکوالاستیک و نوار چسب را بررسی کردند و فشار پاشنه و کف پا را با استفاده از دستگاه‌های مختلف اندازه‌گیری کردند. نتایج نشان داد کفی‌ها می‌توانند در کاهش حداکثر فشار و همچنین کاهش میانگین فشار مؤثر باشند. در یک مطالعه میزان حداکثر فشار کل، قبل از استفاده از کفی‌ها ۱۲ نیوتن بر سانتی‌متر مربع بود و با استفاده از کفی سفارشی‌ساخت و کفی پیش‌ساخته به ترتیب به ۷/۷ نیوتن بر سانتی‌متر مربع و ۸/۷ نیوتن بر سانتی‌متر مربع کاهش یافت. بعضی مطالعات میزان اختلاف این دو کفی در کاهش فشار پاشنه و کف پا را ناچیز شمرده‌اند. در یک مطالعه بیان شده هر دو کفی به یک مقدار (۱۳درصد) حداکثر فشار را در سمت داخل پاشنه کاهش می دهند. در مقایسه کفی پیش ساخته با پد پاشنه فومی و کاپ پاشنه سیلیکونی و بالابرنده پاشنه، کاهش فشار در گروه کفی پیش ساخته بیشتر از سایر گروه ها بود (۰/۰۰۱>P). کفی های سیلیکونی نیز باعث کاهش فشار پاشنه می‌شوند، اما این مقدار معنادار نیست (۱=P). همچنین بنابر مطالعات، پدها و کاپ‌های پاشنه نیز در کاهش فشار کف پا نقش دارند (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: اگرچه همه انواع ارتوزهای پا در کاهش فشار پاشنه و کف پا تأثیر دارند، تأثیر کفی‌های سفارشی‌ساخت و پیش‌ساخته در کاهش فشار، بیشتر از ارتوزهای پاشنه است. همچنین در بیشتر مطالعات، کفی‌های سفارشی‌ساخت نسبت به کفی‌های پیش‌ساخته مختلف تأثیر بیشتری داشتند، اما اختلاف اندک بین نوع سفارشی و پیش‌ساخته در کاهش مقدار فشار، باعث می‌شود تا نتوان نتیجه قطعی گرفت که کدام یک از کفی‌ها بر دیگری برتری دارد. 
متن کامل [PDF 4140 kb]   (1544 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1132 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1397/10/12 | پذیرش: 1398/2/3 | انتشار: 1398/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb