دوره 16، شماره 3 - ( پاييز 1394 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Abazari Z, Mirjani Aghdam A, Cheraghi Zanjani A. Factors Influencing the Participation of Students in the Teaching–Learning Process from the Perspective of Faculty Members. jrehab 2015; 16 (3) :262-269
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1497-fa.html
اباذری زینب، میرجانی‌اقدم اکبر، چراغی‌زنجانی آزاددخت. عوامل مؤثر بر مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی-یادگیری از دیدگاه اساتید. مجله توانبخشی. 1394; 16 (3) :262-269

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1497-fa.html

1- مرکز مطالعات و توسعه آموزش، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، heydar_abazai@yahoo.com
2- مرکز مطالعات و توسعه آموزش، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

هدف: هدف این مطالعه شناسایی عوامل مؤثر بر مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی-یادگیری از دیدگاه اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران است.

روش بررسی: این مطالعه، مطالعهای توصیفی است که از روش نمونهگیری تمامشماری و با استفاده از پرسشنامه محققساخته بر روی 116 نفر از اساتید انجام پذیرفت. سپس، دادههای حاصل از پژوهش از طریق آزمون تحلیل واریانس تکمتغیری با اندازهگیریهای مکرر آزمون بونفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

یافتهها: یافتههای این مطالعه بیانگر آن است که بین میانگین نمرات اساتید در هر یک از حیطههای «مشارکت دانشجویان» (با میانگین 23/2) و انحراف استاندارد (با میانگین 2/8)، «کیفیت ارتباطات میانفردی دانشجویان» (با میانگین 25/1) و انحراف استاندارد (با میانگین 4/1)، «سبک تفکر اساتید» (با میانگین 24/2) و انحراف استاندارد (با میانگین 4/3)، «کیفیت زندگی کاری اساتید» (با میانگین 23/3) و انحراف استاندارد (با میانگین 4/1) و «نگرش اعضای هیئت علمی نسبت به عوامل حرفهای» (با میانگین 26/1) و انحراف استاندارد (با میانگین 3/1) در زمینه مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی-یادگیری تفاوت معنادار وجود دارد (0/05>P).

نتیجهگیری: با توجه به نتایج مطالعه میتوان چنین عنوان کرد که حیطههای «نگرش اساتید نسبت به عوامل حرفهای» و «کیفیت ارتباطات میانفردی دانشجویان» بیشترین تأثیر را بر مشارکت دانشجویان در فرایند یاددهی–یادگیری دارند.

واژه‌های کلیدی: مشارکت، یاددهی، یادگیری، اساتید
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى