دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Raeisi-dehkordi M, Sadeghi H, Bani-Talebi E, Ali-Akbarian A. The Comparison of Traditional Exercises & Body Weight Supported Training (BWST) Exercises on Sensory-Motor Function, Quality and Quantity of Walking in Paraplegic Spinal Cord Injured Persons. jrehab 2015; 15 (4) :22-31
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1371-fa.html
رییسی‌دهکردی مهدی، صادقی حیدر، بنی‌طالبی ابراهیم، علی‌اکبریان اعظم. مقایسه تاثیر تمرینات سنتی و تمرینات با حمایت وزن (BWST) بر عملکرد حسی حرکتی، کیفیت و کمیت راه رفتن در افراد ضایعه نخاعی پاراپلژی. مجله توانبخشی. 1393; 15 (4) :22-31

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1371-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
4- دانشگاه علوم پزشکی

هدف: هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر تمرینات سنتی و تمرینات با حمایت وزن (BWSTT) بر عملکرد حسی- حرکتی در افراد پاراپلژی می باشد.

روش بررسی:  تعداد ۱۷ نفر ضایعه نخاعی پاراپلژی (ASIA B,C)، سن ۱/۷۹۳±۵۳/۳۲ سال، قد ۶۵۸/۱±۱۷۵/۷۱ سانتی‌متر، وزن ۲/۴۴۲±۷۱/۵۹ کیلوگرم و شاخص توده بدنی (۰/۸۲۸±۱۷۵/۷۱) کیلوگرم بر متر مربع بطور دسترس و داوطلبانه به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. این آزمودنی ها بر اساس نمره حسی و حرکتی به گروه تمرین BWSTT (۱۰ = N) و گروه تمرین سنتی (۷ = N) تقسیم شدند. آزمودنی ها در یک دوره ۱۲ هفته‌ای، ۴ جلسه ۶۰ دقیقه ای در هفته شرکت کردند. تمرینات BWST شامل ۱۵ دقیقه‌ گرم کردن روی دوچرخه ثابت و سپس ۴۵ دقیقه تمرین با ۵۰% وزن بدن روی دستگاه نوارگردان و در آخر ۱۰ دقیقه تمرینات سرد کردن بود و در هر هفته ۱۰% به وزن تحمل شده اضافه می شد. تمرینات سنتی شامل یک زمان ۱۵ دقیقه ای گرم کردن روی دوچرخه ثابت و ۴۵ دقیقه تمرینات کششی حس عمقی، انجام حرکات در دامنه حرکتی کامل و ۱۰ دقیقه سرد کردن بود.

یافته ها: داده ها نشان داد که تفاوت معنی داری در تغغیرات عملکرد حسی (P=۰/۰۰۲) و حسی (P=۰/۰۰۲)، عملکرد حرکتی (P=۰/۰۰۰)، آزمون شاخص راه رفتن (P=۰/۰۰۲)، آزمون راه رفتن ۶ دقیقه ای (P=۰/۰۰۱) و ۱۰ متر (P=۰/۰۰۱) بین گروه حمایت وزن (BWSTT) و گروه تمرینات سنتی وجود داشت.

نتیجه گیری: تمرینات BWSTT در مقایسه با تمرینات سنتی و رایج می تواند در روند بهبود حس و حرکت و نیز کمیت و کیفیت راه رفتن افراد پاراپلژی موثر تر است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: طب فیزیکی
دریافت: 1392/7/12 | پذیرش: 1393/3/27 | انتشار: 1393/10/1