URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1371-fa.html
هدف: هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر تمرینات سنتی و تمرینات با حمایت وزن (BWSTT) بر عملکرد حسی- حرکتی در افراد پاراپلژی می باشد.
روش بررسی: تعداد ۱۷ نفر ضایعه نخاعی پاراپلژی (ASIA B,C)، سن ۱/۷۹۳±۵۳/۳۲ سال، قد ۶۵۸/۱±۱۷۵/۷۱ سانتیمتر، وزن ۲/۴۴۲±۷۱/۵۹ کیلوگرم و شاخص توده بدنی (۰/۸۲۸±۱۷۵/۷۱) کیلوگرم بر متر مربع بطور دسترس و داوطلبانه به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. این آزمودنی ها بر اساس نمره حسی و حرکتی به گروه تمرین BWSTT (۱۰ = N) و گروه تمرین سنتی (۷ = N) تقسیم شدند. آزمودنی ها در یک دوره ۱۲ هفتهای، ۴ جلسه ۶۰ دقیقه ای در هفته شرکت کردند. تمرینات BWST شامل ۱۵ دقیقه گرم کردن روی دوچرخه ثابت و سپس ۴۵ دقیقه تمرین با ۵۰% وزن بدن روی دستگاه نوارگردان و در آخر ۱۰ دقیقه تمرینات سرد کردن بود و در هر هفته ۱۰% به وزن تحمل شده اضافه می شد. تمرینات سنتی شامل یک زمان ۱۵ دقیقه ای گرم کردن روی دوچرخه ثابت و ۴۵ دقیقه تمرینات کششی حس عمقی، انجام حرکات در دامنه حرکتی کامل و ۱۰ دقیقه سرد کردن بود.
یافته ها: داده ها نشان داد که تفاوت معنی داری در تغغیرات عملکرد حسی (P=۰/۰۰۲) و حسی (P=۰/۰۰۲)، عملکرد حرکتی (P=۰/۰۰۰)، آزمون شاخص راه رفتن (P=۰/۰۰۲)، آزمون راه رفتن ۶ دقیقه ای (P=۰/۰۰۱) و ۱۰ متر (P=۰/۰۰۱) بین گروه حمایت وزن (BWSTT) و گروه تمرینات سنتی وجود داشت.
نتیجه گیری: تمرینات BWSTT در مقایسه با تمرینات سنتی و رایج می تواند در روند بهبود حس و حرکت و نیز کمیت و کیفیت راه رفتن افراد پاراپلژی موثر تر است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |