دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Kavari S H, Yousefi R, Hosseini S M A, Makarem A, Farzi M. Organizational Learning Capability Assessment and It’s Barriers and Facilitators View Point of Staff in Rehabilitation Centers in Tehran 2012. jrehab 2014; 15 (1) :13-20
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1239-fa.html
کواری سیدحبیب‌الله، یوسفی رضا، حسینی محمدعلی، مکارم اصغر، فرضی مرجان. بررسی قابلیت یادگیری سازمانی و موانع و تسهیل کننده های آن از دیدگاه کارکنان مراکز توانبخشی بهزیستی شهر تهران در سال 1391. مجله توانبخشی. 1393; 15 (1) :13-20

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1239-fa.html

1- دپارتمان مدیریت توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، kavarih@gmail.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

مقدمه: هدف از انجام این پژوهش تعیین قابلیت یادگیری سازمانی و موانع و تسهیل کننده های آن از دیدگاه کارکنان مراکز توانبخشی بهزیستی شهر تهران در سال ۱۳۹۱بود.

روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی است که به روش مقطعی اجرا شده است. جامعه آماری شامل کارمندان شاغل در مراکز توان بخشی سازمان بهزیستی شهر تهران در سال ۱۳۹۱ بود. به روش نمونه گیری تصادفی ساده از مراکز با حجم نمونه ۲۷۸ نفر محاسبه شد. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته یادگیری سازمانی و پرسشنامه محقق ساخته موانع یادگیری و پرسشنامه محقق ساخته تسهیل کننده های یادگیری سازمانی استفاده شد.

یافته‌ها: یافته ها حاکی از بالا بودن قابلیت یادگیری سازمان در کارکنان مراکز توانبخشی بودند (SD=۴۱/۵ ,M=۱۵۶/۲) علاوه بر این بین موانع یادگیری سازمانی و قابلیت یادگیری سازمانی رابطه معکوس و معنی داری نیز وجود داشت (P۰.۰۱، ضریب گاما=۰/۶-) ولی بین تسهیل کننده های یادگیری سازمانی و قابلیت یادگیری سازمانی رابطه معناداری یافت نگردید (P>۰/۰۵، ضریب گاما=۰/۱۶-)

نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از قابلیت بالای یادگیری سازمانی در کارکنان مراکز توانبخشی بهزیستی شهر تهران می باشند. از آنجا که تحقیق نشان داد مهمترین مانع یادگیری سازمانی فشار کاری روزانه کارکنان و مهمترین تسهیل کننده یادگیری سازمانی شناخت نقاط قوت و ضعف کارکنان در یادگیری در بین کارکنان مراکز توانبخشی است، لذا به منظور ارتقا بهره وری سازمانی توجه کافی به این موانع و برنامه ریزی جهت حذف یا کاهش موانع یادگیری سازمانی و افزایش تسهیل کننده های یادگیری سازمانی کارکنان مراکز توانبخشی پیشنهاد می شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1391/11/25 | پذیرش: 1392/7/28 | انتشار: 1393/1/1