دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Rafiei H, Jazayeri A R, Nazari M A, Soleimani-Nia L. The Psychometric Aspects of Adolescents' Attitude Scale toward Addiction. jrehab 2007; 8 (1) :47-50
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-11-fa.html
رفیعی حسن، جزایری علی‌رضا، نظری محمدعلی، سلیمانی‌نیا لیلا. خواص روانسنجانه مقیاس سنجش نگرش نوجوانان به اعتیاد. مجله توانبخشی. 1386; 8 (1) :47-50

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-11-fa.html

1- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، E-mail: soleimani.l@gmail.com

هدف: اصلاح نگرش افراد به اعتیاد یکی از راههای شناخته شده پیشگیری از اعتیاد است. به منظور سنجش نگرش نوجوانان به اعتیاد، معتاد، و مواد ؛ و برای ارزیابی عینی روند تغییر آن بر اثر مداخلات گوناگون پیشگیرانه، مقیاسی تهیه و خواص روانسنجانه (سایکومتریک) آن بررسی شد.

روش بررسی: این پژوهش به شیوه تحلیلی و در دو مرحله تهیه گویه ها و اجرای آزمایشی مقیاس صورت گرفت. در مرحله اجرا 80 دانش آموز دختر و پسر در محدوده سنی 11 تا 16 سال مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تکمیل پرسشنامه ها و حذف موارد ناقص، براساس مصرف یا عدم مصرف مواد، آزمودنی ها به دو گروه ملاک (38 نفر) و گواه (36 نفر) طبقه بندی شدند.

یافته‌ها: مقایسه پاسخ های دو گروه ملاک و گواه نشان داد که 52 گویه از روایی مناسب برخوردارند. پس از بررسی همسانی درونی مقیاس، 43 گویه با ضریب آلفای کرونباخ 0/95 باقی ماندند که در نقطه برش 99، نوجوانان دارای نگرش مثبت و منفی به اعتیاد را با حساسیت %93/1 و اختصاصیت %96/3 از هم تفکیک می‌کنند.

نتیجه‌گیری: مقیاس سنجش نگرش نوجوانان نسبت به اعتیاد، معتاد و مواد مخدر که طی این پژوهش طراحی و بررسی گردید، از ویژگیهای روانسنجانه قابل قبول برای بکارگیری در جمعیت نوجوانان ایرانی برخوردار است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/4/30 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19