Delshad B, Arazpour M, Biglarian A, Mousavi S R, Mardani M A. Investigating the Design and Manufacture of a Silicone Texture Pad in a Lumbosacral Orthosis for a Patient With Chronic Low Back Pain. jrehab 2025; 26 (2) :316-327
URL:
http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3560-fa.html
1- گروه ارتوز و پروتز، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
3- گروه جراحی مغز و اعصاب، مرکز تحقیقات علوم اعصاب شیراز، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
4- گروه ارتوز و پروتز، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، natelnoory@yahoo.com
چکیده: (682 مشاهده)
هدف کمردرد از مشکلات بزرگ جوامع امروزی است. کمردردهای مزمن که بیش از 3 ماه طول میکشند و علت مشخص آناتومیک یا پاتولوژیک برای آنها وجود ندارد، درصد بالایی از دردهای کمر را شامل میشوند. در این بیماران حس عمقی کاهش مییابد که خود میتواند باعث افزایش درد و پیچیدهتر شدن مشکل باشد. در این مطالعه روش ساخت پد سیلیکونی دارای برجستگی و جایگذاری درون کمربند که با تحریک حس لمس باعث افزایش حس عمقی میگردد ارائه شده است.
روش بررسی در این مطالعه بیمار خانم 48 ساله با کمردرد مزمن که از 4 سال قبل شروع شده بود، به درمانگاه آموزشی-درمانی امام رضا شیراز مراجعه کرد و بهمدت 6 هفته و روزانه حداقل 8 ساعت از کمربند نئوپرنی با پد سیلیکونی دارای برجستگی ساختهشده در این مطالعه استفاده کرد. میزان درد و ناتوانی عملکردی بیمار با استفاده از مقیاس شاخص بصری و پرسشنامه اوسوستری پیش از استفاده از کمربند و پس از 6 هفته استفاده از آن اندازهگیری شده و میزان رضایت ایشان از روش درمانی ثبت گردید. برای ساخت کمربند ابتدا قالبی از جنس گچ کلسیم سولفات همی هیدراته به شکل مثلث تهیه و سوراخهایی برای ایجاد پرزها توسط مته نشانهگذاریشده در آن تعبیه گردید و سپس حفره ایجادشده با سیلیکون بهداشتی از نوع RTV پر شد. درنهایت پد سیلیکونی درون کمربند نئوپرنی تعبیه شد. نیروی واردشده توسط کمربند برابر با 50 نیوتون بود که توسط نیروسنج کششی اندازهگیری شده و محل درست بسته شدن براساس این نیرو، روی کمربند علامتگذاری شد. دفترچهای دارای تاریخگذاری صفحات در اختیار بیمار قرار گرفته و از ایشان خواسته شد در هر روز، ساعات استفاده از کمربند و جمع ساعت روزانه را در آن یادداشت کند.
یافتهها میزان کمردرد بیمار در شروع مطالعه طبق ادعای ایشان با شاخص بصری عددی، برابر با 6 بوده و در انتهای مطالعه به میزان 2 رسیده و کاهش یافته بود. همچنین امتیاز ثبتشده براساس پرسشنامه ناتوانی اوسوستری قبل از استفاده از کمربند 25 بود و پس از 6 هفته استفاده از کمربند به میزان چشمگیری کاهش یافته و به 11 رسیده بود. بیمار از روش درمانی استفادهشده رضایت داشت و استفاده از کمربند را بهعلت دریافت اثرات مثبت آن، به مرور افزایش داده بود.
نتیجهگیری استفاده از پد سیلیکونی دارای برجستگی در کمربندهای نئوپرنی، نقش مثبتی در کاهش درد و افزایش توانایی بیمار داشته و در صورت تأیید در مطالعات گستردهتر میتواند بهعنوان یک ارتوز پیشساخته به بهبود این بیماران کمک کند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
اورتز و پروتز دریافت: 1403/8/2 | پذیرش: 1403/12/12 | انتشار: 1404/4/10