دوره 26، شماره 2 - ( تابستان- در حال انتشار 1404 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

delshad B, Arazpour M, Biglarian A, Mousavi S R, Mardani M. Design and Manufacture of a Silicone Texture Pad in a Lumbosacral Orthosis for a Patient with Chronic Low Back Pain. jrehab 2025; 26 (2)
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3560-fa.html
دلشاد بهاره، عراضپور مختار، بیگلریان اکبر، موسوی سید رضا، مردانی محمدعلی. طراحی و ساخت پد پرزدار سیلیکونی در ارتز لومبوساکرال برای بیمار مبتلا به کمردرد مزمن. مجله توانبخشی. 1404; 26 (2)

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3560-fa.html


1- دپارتمان ارتوز و پروتز، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- دپارتمان آمار، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
3- گروه جراحی مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز، ایران.
4- دپارتمان ارتوز و پروتز، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، natelnoory@yahoo.com
چکیده:   (88 مشاهده)
هدف: کمردرد از مشکلات بزرگ جوامع امروزی است‌. کمردرد‌های مزمن که بیش از 3 ماه طول می‌کشند و علت مشخص آناتومیک یا پاتولوژیک برای آن‌ها وجود ندارد، درصد بالایی از دردهای کمر را شامل می‌شوند. در این بیماران حس عمقی کاهش می‌یابد که خود می‌تواند باعث افزایش درد و پیچیده‌تر شدن مشکل باشد. در این مطالعه روش ساخت پد سیلیکونی دارای برجستگی و جای‌گذاری درون کمربند که با تحریک حس لمس باعث افزایش حس عمقی می‌گردد ارائه گردیده است.
روش بررسی: در این مطالعه بیمار خانم 48 ساله با کمردرد مزمن، که از 4 سال قبل شروع شده بود، به درمانگاه آموزشی-درمانی امام رضا شیراز مراجعه کرد و به مدت 6 هفته و روزانه حداقل 8 ساعت از کمربند نئوپرنی با پد سیلیکونی دارای برجستگی ساخته شده در این مطالعه استفاده کرد. میزان درد و ناتوانی عملکردی بیمار با استفاده از مقیاس شاخص بصری و پرسشنامه اوسوستری پیش از استفاده از کمربند و پس از 6 هفته استفاده از آن اندازه‌گیری شده و میزان رضایت ایشان از روش درمانی ثبت گردید. برای ساخت کمربند ابتدا قالبی  از جنس گچ کلسیم سولفات همی هیدراته به شکل مثلث تهیه و سوراخ‌هایی برای ایجاد پرزها توسط مته نشانه‌گذاری شده در آن تعبیه گردید و سپس حفره ایجاد شده با سیلیکون بهداشتی از نوع RTV پر شد. در نهایت پد سیلیکونی درون کمربند نئوپرنی تعبیه شد. نیروی وارد شده توسط کمربند برابر با 50 نیوتون بود که توسط نیروسنج کششی اندازه‌گیری شده و محل درست بسته شدن بر اساس این نیرو، روی کمربند علامت گذاری شد. دفترچه ای دارای تاریخ گذاری صفحات در اختیار بیمار قرار گرفته و از ایشان خواسته شد در هر روز، ساعات استفاده از کمربند و جمع ساعت روزانه را در آن یادداشت کند.
یافته‌ها: میزان کمردرد بیمار در شروع مطالعه طبق ادعای ایشان با شاخص بصری عددی، برابر با 6 بوده و در انتهای مطالعه به میزان 2 رسیده و کاهش یافته بود. همچنین امتیاز ثبت شده بر اساس پرسشنامه ناتوانی اوسوستری قبل از استفاده از کمربند 25 بود و پس از 6 هفته استفاده از کمربند به میزان چشمگیری کاهش یافته و به 11 رسیده بود. بیمار از روش درمانی استفاده شده رضایت داشت و  استفاده از کمربند را به علت دریافت اثرات مثبت آن، به مرور افزایش داده بود.
نتیجه‌: استفاده از پد سیلیکونی دارای برجستگی در کمربند‌های نئوپرنی، نقش مثبتی در کاهش درد و افزایش توانایی بیمار داشته و در صورت تایید در مطالعات گسترده‌تر می‌تواند به عنوان یک ارتوز پیش ساخته به بهبود این بیماران کمک کند.
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1403/8/2 | پذیرش: 1403/12/12 | انتشار: 1404/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb