دوره 25، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirbagheri S S, Aminian G, Bahramizadeh M, Dalvand H, Farahmand F, Vahedi M. Design and Evaluation of Dynamic Movement Orthosis on Functional Parameters in a Child With Spastic Diplegia Cerebral Palsy. jrehab 2024; 25 (1) :158-179
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3316-fa.html
میرباقری صدیقه سادات، امینیان غلامرضا، بهرامی زاده محمود، دالوند حمید، فرهمند فرزام، واحدی محسن. طراحی و ارزیابی تأثیر ارتوز حرکتی داینامیک بر پارامترهای عملکردی در یک کودک مبتلابه فلج مغزی اسپاستیک دای‌پلژی. مجله توانبخشی. 1403; 25 (1) :158-179

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3316-fa.html


1- گروه ارتوز و پروتز، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه ارتوز و پروتز، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، ma.bahramizadeh@uswr.ac.ir
3- گروه کاردرمانی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
4- گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران.
5- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
چکیده:   (1272 مشاهده)
هدف فلج مغزی شایع‌ترین ناتوانی حرکتی در دوران کودکی است که شامل مجموعه‌ای از اختلالات در تکامل حرکت و پاسچر بوده و باعث محدودیت در فعالیت می‌شود. در کودکان فلج مغزی به‌علت وجود اسپاستیسیته و کانتراکچر در عضلات اندام تحتانی الگوهای غیرطبیعی راه رفتن مشاهده می‌شود که الگوی راه رفتن با فلکشن بیش از حد زانو، 66 درصد الگوی راه رفتن افراد فلج مغزی اسپاستیک 5 تا 21 سال است. بنابراین کاهش فلکشن تا حد ممکن در مفاصل اندام تحتانی در حین راه رفتن ممکن است سازگاری‌های ثانویه را کاهش داده و عملکرد راه رفتن و کیفیت زندگی را بهبود بخشد. هدف از این مطالعه، طراحی و ارزیابی ارتوز حرکتی داینامیک جدید و تأثیر آن بر پارامترهای عملکردی راه رفتن و عملکردی کاری در یک نمونه کودک فلج مغزی اسپاستیک دای‌پلژی بود.
روش بررسی این مطالعه یک مطالعه بنیادی ـ کاربردی از نوع طراحی و ساخت و از نوع مطالعات تک‌نمونه‌ای با طرح ترکیبی است که در دو مرحله و به‌صورت A-B-BC-A اجرا شد. در این مطالعه، پس از طراحی و ساخت طرح اولیه، جهت رفع نواقص موجود در نمونه اولیه، طرح دوم جایگزین و نهایی شد. نمونه موردمطالعه پسر 8ساله مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک دای‌پلژی و سطح یک یا دو از سیستم طبقه‌بندی عملکرد حرکتی درشت، با الگوی راه رفتن کروچ بود. متغیرهای عملکردی سرعت، تعادل در حین راه رفتن، اسپاستیسیته و عملکرد کاری در فازهای مطالعه موردبررسی قرار گرفتند. 
یافته‌ها مزایا و معایب طرح نهایی مشخص شد. تغییراتی در جهت ساخت در زمان کمتر، قابلیت تنظیم اندازه‌های ارتوز از نظر محیطی، راحتی پوشیدن و درآوردن و مسائل مربوط به دستشویی صورت گرفت. در مقایسه فاز پایه با فاز مداخله اول و دوم در زمینه تعادل، اثربخشی مداخله وجود داشت (70 درصد PND>). با توجه به مقادیر PND، سرعت عملکردی در فاز مداخله دوم، نتایج اثربخشی را نشان داد (PND=75 درصد). در تحلیل چشمی نمودار اسپاستیسیته عضله همسترینگ، در فازهای مداخله، کاهش یک یا دو واحد نشان داده شد. نمره عملکرد کاری و رضایت از عملکرد کاری کودک بعد از فازهای مداخله افزایش معنی‌داری داشت.
نتیجه‌گیری با توجه به مکانیسم ارتوزهای داینامیک حرکتی، تا زمانی که در طول روز پوشیده می‌شوند از طریق اعمال فشار بر عضلات دارای هایپرتونسیته، در تعدیل تونسیته عضلات اسپاستیک مؤثر هستند. به نظر می‌رسد این تعدیل تونوسیته عضلات به بهبود تعادل و سرعت حرکت کودک کمک کرده و به ارتقای عملکرد کاری و رضایت از عملکرد کاری کودک کمک می‌کند. 
متن کامل [PDF 2823 kb]   (415 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (410 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1402/4/3 | پذیرش: 1402/8/1 | انتشار: 1403/1/13
* نشانی نویسنده مسئول: گروه ارتوز و پروتز دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb