دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Jeddi Z, Ja'fari Z, Motasaddi-Zarandi M. The Impact of Cochlear Implants and Aural Rehabilitation Program on Auditory Skills of Children with Cochlear Implant. jrehab 2013; 14 (1) :61-69
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-991-fa.html
جدی زهرا، جعفری زهرا، متصدی‌زرندی مسعود. بررسی تأثیر استفاده از کاشت حلزون و برنامه توانبخشی شنوایی در پیشرفت مهارت‌های شنوایی کودکان استفاده کننده از کاشت حلزون. مجله توانبخشی. 1392; 14 (1) :61-69

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-991-fa.html

1- گروه شنوایی‌شناسی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، z.jeddi.au@gmail.com

هدف: مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر استفاده از کاشت حلزون و برنامه توانبخشی شنوایی در پیشرفت مهارت‌های شنوایی کودکان استفاده کننده از کاشت حلزون انجام گرفت.

روش‌بررسی: مطالعه طولی تحلیلی حاضر روی ۱۵ کودک دچار کم‌شنوایی شدید تا عمیق با میانگین سنی ۴۵/۲۷ ماه صورت گرفت که در مرکز کاشت حلزون بیمارستان امیراعلم از مرداد تا دی‌ماه ۱۳۸۹ تحت عمل کاشت حلزون قرار گرفتند. افراد به صورت غیر احتمالی تدریجی انتخاب شدند. ارزیابی مهارت شنوایی با استفاده از آزمون سنجش رشد نیوشا به صورت پرسش از والدین کودکان کم‌شنوا پیش از جراحی و پس از آن به مدت ۸ ماه در فواصل ۲ ماهه صورت گرفت. پس از تعیین سن رشدی کودک، سرعت رشد کودک در زمان پیش‌آزمون، شاخص کارایی مداخله و شاخص کارایی برنامه توانبخشی محاسبه شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون آماری آنوای یک سویه و تحلیل پوست هوک استفاده شد.

یافته‌ها: افزایش معناداری در سرعت رشد کودک طی انجام برنامه توانبخشی مشاهده شد (۰/۰۰۱>P). بین شاخص کارایی مداخله طی ۴ بار ارزیابی دوره‌ای، تفاوت معناداری وجود داشت (۰/۰۰۱>P). هم‌چنین، اختلاف معناداری بین شاخص کارایی برنامه توانبخشی شنوایی طی ۴ بار ارزیابی دوره‌ای مشاهده شد (۰/۰۰۱>P).

نتیجه‌گیری: انجام برنامه توانبخشی شنوایی پس از کاشت حلزون به تسریع رشد مهارت‌های شنوایی کودکان کم‌شنوا و نزدیک شدن به سطوح شنوایی متناسب با سن منجر می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: شنوایی سنجی
دریافت: 1390/10/6 | پذیرش: 1392/7/17 | انتشار: 1392/7/17