دوره 13، شماره 3 - ( پاييز 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Parvinian A M, Kermanshahi S, Sajedi F. Protective effect of health promotion program on life quality of mothers of children with cerebral palsy. jrehab 2012; 13 (3) :8-17
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-974-fa.html
پروینیان علی‌محمد، کرمانشاهی سیما، ساجدی فیروزه. بررسی تأثیر برنامه حمایتی سلامت‌محور بر کیفیت زندگی مادران کودکان فلج مغزی. مجله توانبخشی. 1391; 13 (3) :8-17

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-974-fa.html

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، kerman_s@modares.ac.ir
3- دانشگاه عوم بهزیستی وتوانبخشی

هدف: وجود کودک مبتلا به فلج مغزی کیفیت زندگی مادر را در تمام ابعاد متأثر می‌سازد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان تأثیر برنامه حمایتی سلامت‌محور بر کیفیت زندگی مادران کودکان فلج مغزی انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی است که با انتخاب غیر‌تصادفی در دسترس دو گروه آزمون (30 نفر) و شاهد (30 نفر) انجام شد. برنامه حمایتی سلامت‌محور در سه مرحله بررسی و شناخت، حمایت و ارزشیابی اجرا شد. ابزارهای گرد‌‌آوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و کیفیت زندگی Sf36 بود. داده‌ها قبل و دو ماه بعد از مداخله جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: آزمون آماری کای دو نشان داد دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک مثل سن، درآمد و سطح تحصیلات و... یکسان هستند (P>0/05). همچنین تی زوجی در گروه آزمون نیز اختلاف معناداری را قبل و بعد از مداخله در بین ابعاد کیفیت زندگی نشان داد (P<0/05)، لیکن در گروه شاهد این اختلاف معنادار نبود (P<0/05).

نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان داد که اجرای برنامه حمایتی سلامت‌محور بر کیفیت زندگی مادران کودکان فلج مغزی مؤثر می‌باشد، لذا پیشنهاد می‌گردد برنامه حمایتی سلامت‌محور بعنوان یک روش مؤثر در ارتقاء کیفیت زندگی مادران کودکان با بیماری‌های مزمن بکار‌گرفته شود.

متن کامل [PDF 308 kb]   (1969 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1390/9/20 | پذیرش: 1391/3/30 | انتشار: 1394/7/23