دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Izadi-Ajirlo A, Bahmani B, Ghanbari-Motlagh A. Effectiveness of Cognitive Behavioral Group Intervention on Body Image Improving and Increasing Self-Esteem in Women with Breast Cancer after Mastectomy. jrehab 2013; 13 (4) :72-83
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-925-fa.html
ایزدی‌اجیرلو احمد، بهمنی بهمن، قنبری‌مطلق علی. اثربخشی مداخله شناختی رفتاری گروهی بر اصلاح تصویر تن و افزایش عزت نفس در زنان مبتلا به سرطان پستان پس از جراحی ماستکتومی . مجله توانبخشی. 1391; 13 (4) :72-83

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-925-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، a.izaadi64@gmail.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
3- مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

هدف: پژوهش حاضر با هدف اصلاح تصویر تن و افزایش عزت نفس بیماران مبتلا به سرطان پستان پس از جراحی ماستکتومی از طریق مداخله شناختی رفتاری گروهی انجام گرفته است.

روش بررسی: جامعه آماری پژوهش، بیماران مبتلا به سرطان پستان ۳۰ تا ۶۰ ساله مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع) تهران بود که پس ازجراحی ماستکتومی ‌تحت پرتو درمانی قرار داشته‌اند. اعضای گروه نمونه از طریق نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب و با استفاده از گمارش تصادفی به دو گروه آزمایش (۱۰) و کنترل (۱۳) تقسیم شدند. اعضای هر دو گروه در پیش‌آزمون و پس‌آزمون براساس مقیاس تصویر تن و روابط هورمز و همکاران و عزت نفس آلیس پوپ مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش در معرض «مداخله شناختی رفتاری گروهی» در قالب دوازده جلسه ۹۰ دقیقه‌ای (دو جلسه در هفته) قرار گرفت. پس از جمع‌آوری داده‌ها در پس‌آزمون، داده‌ها با استفاده از تحلیل کواریانس با هدف حذف اثر پیش‌آزمون بر پس‌آزمون و تحلیل واریانس برای بررسی تفاوت گروه‌ها پردازش شد.

یافته‌ها: میانگین تصویر تن و عزت نفس در بیماران مبتلا به سرطان پستان ماستکتومی ‌شده پس از اجرای مداخله، در گروه آزمایش بیشتر از میانگین گروه کنترل بوده و تفاوت‌ها از لحاظ آماری معنادار است (۰/۰۱>P).

نتیجه‌گیری: به این ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که شیوه مداخله مورد استفاده بر اصلاح تصویر تن و افزایش عزت نفس زنان ماستکتومی شده موثر بوده است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1390/7/9 | پذیرش: 1392/4/12 | انتشار: 1392/4/12