دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jan-Zadeh N, Movaheddin M, Altarihi M. The Effect of Antioxidant Melatonin on Mice Sensorimotor Gyri Following Induction of Brain Edema. jrehab 2007; 8 (1)
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-6-fa.html
جان‌زاده نرگس، موحدین منصوره، الطریحی محمدتقی. بررسی تأثیر آنتی اکسیدان ملاتونین بر شکنج‌های حسی-حرکتی مغز موش بعد از القاء ادم مغزی. مجله توانبخشی. 1386; 8 (1)

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-6-fa.html


1- گروه علوم تشریح، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- ، E-mail: mansoure@modares.ac.ir
چکیده:   (8575 مشاهده)

هدف: ترکیبات زیادی را می توان نام برد که برای سلولهای عصبی دارای نقش محافظتی هستند. یکی از این مواد ملاتونین است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و جمع کننده رادیکالهای آزاد مطرح می‌باشد.هدف این مطالعه بررسی تأثیر ملاتونین بر (کورتکس) کورتکس حسی- حرکتی مغز موش بعد از ایجاد ضایعه مغزی با استفاده از شوک سرمایی بود.

 روش بررسی: به منظور دستیابی به این هدف، در یک مطالعه مداخله‌ای و تجربی ملاتونین با دوزهای mg/kg 100 و 50، 5، 1 به صورت داخل صفاقی به موشهایی گروههای آزمون از کل موش‌هایی که بطور تصادفی به 8 گروه تقسیم شده بودند و در ناحیه آهیانه (پاریتال) مغز آنها با استفاده از شوک سرمایی ضایعه ایجاد شده بود تزریق شد. تزریق در سه نوبت (0/5 ساعت قبل، 24 ساعت و 48 ساعت بعد از ایجاد ضایعه) انجام شد. 72 ساعت بعد از ایجاد ضایعه، مغز موش‌ها برداشته شد و برشهایی به منظور مطالعه با میکروسکوپ نوری تهیه و پس از رنگ آمیزی کرزیل ویوله، مطالعات ایمونوهیستوشیمیایی به منظور بررسی آنتی بادی‌های Bax و Survivin در مقاطع بافتی انجام و نهایتاً سلولهای زنده در قشر مغز این موش‌ها شمارش شد.

یافته‌ها: نتایج حاصله نشان داد که شوک سرمایی به شکل معنی‌داری باعث کاهش تعداد سلولهای زنده شده است. تجویز ملاتونین بعد از ایجاد ضایعه در گروه‌های مورد مطالعه باعث افزایش تعداد سلولهای زنده شد. افزایش تعداد این سلولها در گروه‌هایی که ملاتونین را با دوزهای پایین (mg/kg 1 و 5) دریافت کردند نسبت به گروه کنترل معنی‌دار نبوده، ولی در گروهی که ملاتونین را با دوزبالا دریافت کردند (mg/kg 50)، افزایش تعداد سلولها نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بود (P>0/05). دوز mg/kg 100 سمی بود. بررسی‌های ایمونوهیستوشیمی نشان دادکه مسیرهای مختلف مرگ سلولی (نکروز وآپوپتوز) به دنبال شوک سرمایی ایجاد گردیده است.

 نتیجه‌گیری: تجویز ملاتونین با دوز مناسب می تواند سبب کاهش آسیب ناحیه قشری در مغز موش‌هایی که بااستفاده از شوک سرمایی دچار ضایعه مغزی شده اند، گردد و به این ترتیب باعث کاهش مرگ سلولها بعد از ایجاد ضایعه گردد.

متن کامل [PDF 325 kb]   (2582 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/4/30 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb