دوره 3، شماره 3 - ( پاييز 1381 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Rafi'ei H, Sami'ei M, Kakouei H, Holakouei-Naeini K. Psychometic Properties of Service Satisfation Scale-30 in an Iranian Pupulation . jrehab 2002; 3 (3) :25-32
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-570-fa.html
رفیعی حسن، سمیعی مرسده، کاکویی حسین، هلاکویی‌نایینی کوروش. ویژگی‌های روان‌سنجانه مقیاس رضایت از خدمت ۳۰ در جمعیت ایرانی . مجله توانبخشی. 1381; 3 (3) :25-32

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-570-fa.html

1- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

هدف: با توجه به گسترش مراکز ارایه دهنده ی خدمات مشاوره در سال های اخیر، ارزشیابی آنها ضرورت مبرم پیدا کرده و یکی از مهمترین اجزای این ارزشیابی، سنجش رضایت خدمت گیرندگان مراکز یاد شده است. بر این اساس، پرسشنامه ی سی سوالی "رضایت خدمت"به فارسی برگردانده و ویژگی های روان سنجانه ی آن در جمعیت ایرانی بررسی شد. این مقیاس که محصول برنامه ی رضایت پژوهشی دانشگاه کالیفرنیای سانفرانسیسکو (UCSF) است.

روش بررسی: پس از ترجمه به فارسی برای ارزیابی از نظر قابل فهم بودن در جمعیت ایرانی بر روی 33 مراجعه کننده 9 مرکز مشاوره تهران آزموده و اصلاح شد. سپس برای سنجش پایانی آن، بر روی 121 مراجعه کننده (%71 زن و%29مرد با دامنه سنی 18-65سال) و برای تعیین روایی آن، بر روی 50 مراجعه کننده (%78زن و %22 مرد با دامنه سین 18-75) سال اجرا شد.

یافته‌ها: میانگین هم بستگی پاسخ به سوال های سیگانه مقیاس (0/35) و ضریب a کرونباخ (0/94) حاکی از هم سانی درونی مقیاس است. روایی ملاکی از طریق محاسبه ی ضریب هم بستگی بین نمرات مقیاس و عملکرد فرد روی سه سوال باز پاسخ انتهای مقیاس تعیین شده (r=0/53).

نتیجه گیری: نمره 95 روی مقیاس به عنوان نقطه ی برش مناسب شناخته شد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/5/23 | پذیرش: 1394/7/25 | انتشار: 1394/7/25