هدف: تحقیق حاضر شیوههای موجود پیشگیری از اعتیاد را مورد مطالعه قرار داده و نگرش افراد مختلف را نسبت به روشهای پیشگیری بررسی کرده است.
روش بررسی: در این تحقیق از روش توصیفی و پیمایشی (survey) استفاده شد، یعنی با استفاده از پرسشنامه نسبت به سنجش آگاهی و نگرش افراد مورد مطالعه در مورد روشهای پیشگیری پیشنهادی و موجود و مقبولیت آنها اقدام گردید. برای طراحی پرسشنامه ابتدا با متخصصان و صاحب نظران این حوزه مصاحبههای باز صورت گرفت و با توجه به نظرات آنان پرسشنامه نهایی با 61 سئوال بسته و 2 سئوال باز طراحی شد. نمونههای تحقیق 2500 نفر از افراد 13 تا 35 ساله کل کشور میباشند که با نمونهگیری تصادفی از 15 استان که استانها هم تصادفی انتخاب شده بودند گزینش شدند.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان داد که نگرش کلی افراد نسبت به روشهای پیشگیری مطرح شده در پژوهش و مقبولیت آنها مثبت است، هر چند بین میزان مقبولیت روشها تفاوتهایی وجود دارد که بنا بر نظر آزمودنیها روشهای رشد و توسعه فرهنگی، آموزش مهارتهای زندگی و ارائه مشاوره به مردم از مقبولیت بیشتری برخوردارند.
نتیجهگیری: آزمودنیها مقبولیت روشهای موجود و پیشنهادی پیشگیری از اعتیاد را تعاملی میدانند که بر یکدیگر تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم دارند که با توجه به این یافتهها الگوی مطلوب الگویی تلفیقی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |