دوره 25، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mardani M, Alipour F, Rafiey H, Fallahi-Khoshknab M, Arshi M. Mothers’ Experiences of Living With Children With Substance Abuse Issues: Overcoming Challenges on the Road to Rehabilitation. jrehab 2024; 25 (1) :72-99
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3318-fa.html
مردانی مصطفی، علی پور فردین، رفیعی حسن، فلاحی خوشکناب مسعود، عرشی ملیحه. تجربیات مادران از زندگی با فرزند دارای سوءمصرف مواد: غلبه بر چالش‌ها در مسیر بازتوانی. مجله توانبخشی. 1403; 25 (1) :72-99

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3318-fa.html


1- گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشکده سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه آموزشی مددکاری اجتماعی، دانشکده سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، barbodalipour@gmail.com
3- مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
4- گروه آموزشی پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
چکیده:   (1931 مشاهده)
هدف چالش‌های فزاینده سوءمصرف مواد مخدر و الکل، ضرورت توجه به اعضای خانواده‌های متأثر از اعتیاد را که با پیامدهای آسیب‌زا و چالش‌های پیچیده­ ناشی از اعتیاد یکی از اعضای خود روبه‌رو هستند، نمایان کرده است. این مطالعه بر مادران متأثر از اعتیاد و استراتژی‌های مقابله‌ای آن‌ها در طول مدت مصرف مواد مخدر فرزندشان تمرکز دارد و هدف آن بررسی تجربیات آنان در دوره‌های اعتیاد و بهبود است.
روش بررسی در مطالعه حاضر با استفاده از تحلیل پدیدارشناختی تفسیری، 9 مادر متأثر از اعتیاد که فرزندانشان بهبودی را تجربه کرده‌اند، در مصاحبه‌های نیمه‌ساختارمند شرکت کردند. نمونه‌گیری هدفمند اطمینان از دست‌یابی به بینش عمیق اولیه را فراهم کرد و تحلیل داده‌ها مبتنی بر اصول تحلیل پدیدارشناختی تفسیری شامل کدگذاری، طبقه‌بندی و تفسیر بود. اعتبار داده‌­ها از طریق بررسی اعضای تحقیق، همکاران و رعایت ملاحظات اخلاقی، حفظ شد.
یافته‌ها تحلیل داده‌ها و کدهای استخراج‌شده از مصاحبه‌ها، 4 مضمون اصلی و 14 زیرمضمون را نشان داد. چهار مضمون اصلی شامل 1)انفصال اجتماعی، 2) مسیرهای باتلاقی، 3) تسلسل آسیب‌ها و 4) تلاش برای رهایی و بهبودی بود. سه مضمون اول شامل 11 زیرمضمون بود که آن بخش از تجربیات مادران را نشان می‌داد که ناشی از اعتیاد فرزندشان است و مضمون چهارم که شامل 3 زیرمضمون بود، راهکارها و مکانیزم‌های مؤثر برای مقابله با مشکلات ناشی از اعتیاد در مسیر بهبودی و توانبخشی بود.
نتیجه‌گیری مطالعه حاضر، با ارائه منبعی از اطلاعات مبتنی بر شواهد، امکان ارائه خدمات و سیاست‌های مؤثر در خصوص مادران متأثر از اعتیاد را فراهم می­‌کند. مداخلات تخصصی در راستای پاسخ به نیاز آن‌ها و خانواده‌­هایشان ضروری است تا تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم اعتیاد کاهش یابد. تشویق مادران برای مشارکت آن‌ها در جلسات آموزشی و پشتیبانی بسیار حائز اهمیت بوده و استفاده از منابع و راهکارهای مؤثر می­‌تواند به «بهبودی» بلندمدت، هم برای فرد درگیر سوءمصرف مواد و هم اعضای خانواده کمک کند و به درک عمیقی از پویایی‌های خانوادگی منجر شود.
متن کامل [PDF 2288 kb]   (478 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (675 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مددکاری اجتماعی
دریافت: 1402/4/12 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1403/1/13
* نشانی نویسنده مسئول: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb