دوره 24، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morovati Z, Fatorehchy S, Hosseini S A. Treatment Priorities of Parents of Children With Cerebral Palsy: A Scoping Review. jrehab 2024; 24 (4) :458-471
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3253-fa.html
مروتی زهرا، فطوره چی سعید، حسینی سید علی. اولویت‌های درمانی والدین کودکان فلج مغزی: یک مرور حوزه‌ای. مجله توانبخشی. 1402; 24 (4) :458-471

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3253-fa.html


1- گروه کاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی،تهران، ایران. ، alihosse@gmail.com
چکیده:   (4930 مشاهده)
هدف فلج مغزی، به گروهی از اختلالات حرکتی گفته می‌شود که به‌علت آسیب به یک یا چند ناحیه مغز در حال رشد ایجاد می‌شود. درمانگران از رویکردهای درمانی مختلف برای کودکان فلج مغزی استفاده می‌کنند. در این راستا توجه به اولویت‌های والدین این کودکان حائز اهمیت است، زیرا بیشترین زمان را با کودک خود سپری کرده و از نیازهای فرزند خود آگاهی کامل دارند. بنابراین مطالعه حاضر، با هدف بررسی مستندات مختلف در زمینه اولویت‌ها و نهایتاً رسیدن به نیازهای کودکان فلج مغزی از دیدگاه والدینشان انجام شد.
روش بررسی در این مرور حوزه‌ای، جست‌وجو به زبان انگلیسی و فارسی در پایگاه‌های اطلاعاتی پاب‌مد، اسکوپوس، اُ.تی.سیکر، اس.آی.دی، موتور جست‌وجوی گوگل‌اسکولار و بانک اطلاعاتی پایان‌نامه‌های علوم‌پزشکی کشور انجام شد. مقالاتی که موضوع اصلی آن‌ها اولویت‌های درمانی والدین کودکان فلج مغزی بود و به زبان انگلیسی و فارسی در بازه زمانی سال‌های 2000 تا 2022 به چاپ رسیده  بودند وارد مطالعه شدند. معیار خروج از مطالعه نیز مطالعات مروری و نگارش به زبانی غیر از انگلیسی و فارسی بود. پس از انتخاب کلیدواژه‌ها و جست‌وجوی سازمان‌یافته، مطالعات یافت‌شده با معیارهای ورود و خروج مطابقت داده شد و درنهایت 12 مقاله انتخاب شد.
یافته‌ها براساس مرور منابع، والدین کودکان فلج مغزی اولویت‌های مختلفی دارند. آموزش مراقبت از خود به کودک یکی از مهم‌ترین اولویت‌های والدین است که وابسته به سن و سطح کارکرد حرکتی درشت کودکان نیست. از دیگر اولویت‌های مهم، تحرک و همچنین داشتن اطلاعات کامل از خدمات است. به نظر می‌رسد همه اولویت‌های ذکرشده با هم در ارتباط هستند و توجه به هر یک، نیازمند بررسی سایر اولویت‌هاست.
نتیجه‌گیری باتوجه به مطالعات صورت‌گرفته، می‌توان گفت اولویت‌های والدین کودکان فلج مغزی گسترده و منحصربه‌فرد است. همه این اولویت‌ها وابسته به سن و شدت ناتوانی نیست و با توجه به هر کودک می‌تواند متفاوت باشد. درنتیجه، توجه به اولویت‌های درمانی والدین این کودکان در پروسه توانبخشی ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 2448 kb]   (465 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (363 مشاهده)  
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1401/11/7 | پذیرش: 1402/3/16 | انتشار: 1402/10/11
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، ولنجک، بلوار دانشجو، بلوار کودکیار، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، گروه کاردرمانی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb