دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S M, Fatorehchy S, Hosseini S A, Haghgoo H A, Hosseinzadeh S. Designing a Gait Enhancer and Determining its Effect on Standing Ability and Gait Speed of Children With Cerebral Palsy Spastic Diplegia. jrehab 2021; 21 (4) :436-453
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2607-fa.html
حسینی سید مهدی، فطوره چی سعید، حسینی سید علی، حقگو حجت الله، حسین زاده سمانه. طراحی و بررسی تأثیر تمرین با Gait Enhancer بر توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن کودکان فلج مغزی. مجله توانبخشی. 1399; 21 (4) :436-453

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2607-fa.html


1- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران.
2- گروه کاردرمانی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، saeidfatorehchy@yahoo.com
3- گروه کاردرمانی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
4- گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
چکیده:   (2923 مشاهده)
اهداف: این مطالعه به منظور طراحی و و بررسی تأثیر استفاده از Gait Enhancer بر توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن کودکان فلج مغزی صورت گرفت.
روش بررسی: در این پژوهش یک گیت ترینر جدید بر اساس مکانیسم تیو جانسون طراحی شد. دو زنجیره حرکتی مجزای جانسون در دو طرف بدنه گیت ترینر قرار داده شد و توسط صفحه‌ای برای قرارگیری کف پا، به اندام‌های تحتانی وصل شد. جهت بررسی تأثیر وسیله طراحی‌شده، مطالعه تجربی به صورت تک‌موردی با طرح خط پایه، درمان و نگهداری (ABA) روی چهار کودک فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک در دسترس انجام شد. این کودکان جلسات کاردرمانی رایج را در طول مدت پژوهش دریافت می‌کردند. 
یافته‌ها: تحلیل چشمی روند تغییرات و شیب نمودار‌ها، بیانگر تأثیر وسیله طراحی‌شده در افزایش توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن در هر چهار شرکت‌کننده بود. شاخص‌های غیرهم‌پوشانی نیز همین نتایج را تأیید کردند. اندازه اثر مداخله روی افزایش توانایی ایستادن، توسط d کوهن محاسبه شد و مقادیر آن برای چهار کودک شرکت‌کننده به ترتیب 1/95، 2/29، 1/83 و 2/3 بود. در خصوص سرعت راه رفتن این مقادیر برابر با 1/13، 3/37، 2/15 و 2/21 به دست آمد. مقدار d کوهن در تمامی موارد بالاتر از 8/0 بود که بیانگر اثر مناسب مداخله است. با توجه به کوچک بودن حجم نمونه، g هدگز نیز اندازه‌گیری شد که باز هم در همه موارد بالاتر از 0/8 به دست آمد.
نتیجه‌گیری: به دنبال استفاده از Gait Enhancer در کنار کاردرمانی رایج، شاهد افزایش توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن در کودکان فلج مغزی بودیم. یافته‌های پژوهش نشان داد که تغییر در توانایی ایستادن و سرعت راه رفتن در طول دوره استفاده از وسیله طراحی شده نسبت به سایر مراحل به میزان بیشتری روی داد که این امر می‌تواند پیامد استفاده از Gait Enhancer همراه با جلسات کاردرمانی معمول در این مرحله از پژوهش باشد. البته باید توجه داشت که این مطالعه فقط یک پژوهش تک‌موردی بود و برای اثبات دقیق اثربخشی این ابزار در کودکان فلج مغزی، نیاز به انجام مطالعات کارآزمایی بالینی است.
متن کامل [PDF 5814 kb]   (1110 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1870 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1397/12/13 | پذیرش: 1398/10/30 | انتشار: 1399/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb