دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Baghi R, Karimi N, Rahnama L. Comparison of Cervical Extensor Muscles Thickness in Females with Chronic Nonspecific Neck Pain and Healthy Individuals by Ultrasonography. jrehab 2016; 16 (4) :366-373
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1757-fa.html
باغی راضیه، کریمی نورالدین، رهنما لیلا. مقایسه ضخامت عضلات اکستانسور گردنی در زنان مبتلا به گردندرد مزمن غیراختصاصی و افراد سالم با استفاده از اولتراسونوگرافی. مجله توانبخشی. 1394; 16 (4) :366-373

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1757-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- گروه آموزشی فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، karimi@uswr.ac.ir

هدف: گردن درد یکی از شایع ترین اختلالات عضلانی اسکلتی است. یکی از عوارض گردن درد مزمن، تغییر ساختار و عملکرد عضلات گردنی است. با توجه به اینکه اندازهگیری ضخامت عضله، معیار مناسبی برای ارزیابی تغییرات ساختاری عضله محسوب میشود؛ ازاینرو، این مطالعه با هدف بررسی ضخامت عضلات اکستانسور گردنی در افراد مبتلا به گردندرد مزمن غیراختصاصی و سالم بهمنظور بررسی تفاوت ساختاری بین دو گروه با استفاده از اولتراسونوگرافی انجام گرفت.

روش بررسی: در این مطالعه علی-مقایسه ای، 30 داوطلب زن (15 زن مبتلا به گردندرد مزمن غیراختصاصی و 15 زن سالم) شرکت کردند. تصویربرداری اولتراسونوگرافی در سطح مهره چهارم گردنی، از عضلات اکستانسور گردن شامل مالتیفیدوس، سمیاسپاینالیس سرویسیس، سمیاسپاینالیس کپیتیس، اسپلنیوسکپیتیس و تراپزیوس فوقانی، در حالت استراحت انجام شد. به منظور مقایسه ضخامت عضلات بین دو گروه  از آزمون t مستقل استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 انجام گرفت.

یافتهها: ضخامت عضلات مالتیفیدوس و سمیاسپاینالیس سرویسیس در گروه بیمار نسبت به گروه سالم کمتر بود (01/0=P ,03/0=P). ضخامت عضلات سمیاسپاینالیس کپیتیس، اسپلنیوسکپیتیس و تراپزیوس فوقانی بین دو گروه تفاوت معناداری نداشت (05/0<P).

نتیجهگیری: کاهش ضخامت دیدهشده در عضلات مالتیفیدوس و سمیاسپاینالیس سرویسیس در افراد مبتلا به گردندرد، بیانگر آتروفی و ضعف اکستانسورهای عمقی گردن است. با توجه به اینکه آتروفی در عضلات سطحی مشاهده نشد؛ بنابراین، بهنظر میرسد درمان این بیماران باید متمرکز بر تمریندرمانی عضلات عمقی باشد.

متن کامل [PDF 2036 kb]   (1830 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1393/9/17 | پذیرش: 1394/4/23 | انتشار: 1394/10/1