دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Makarem A, Jorbonyan A, Hosseini M A, Bakhshi E. The Relationship between Organizational Citizenship Behavior and Organizational Commitment in Welfare Staff (Tehran 2013). jrehab 2015; 16 (1) :18-25
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1516-fa.html
مکارم اصغر، جوربنیان عبدالحکیم، حسینی محمدعلی، بخشی عنایت‌الله. ارتباط بین رفتار شهروندی-سازمانی با تعهد سازمانی و ابعاد آن در کارکنان ستاد سازمان بهزیستی شهر تهران 1392 . مجله توانبخشی. 1394; 16 (1) :18-25

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1516-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، amakarem2001@yahoo.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

هدف: هدف از پژوهش حاضر، تعیین ارتباط رفتار شهروندی-سازمانی با تعهد سازمانی و ابعاد آن در کارکنان ستاد سازمان بهزیستی شهر تهران در سال ۱۳۹۲ است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، ۱۰۸ نفر از کارکنان ستادی سازمان بهزیستی شهر تهران به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی ساده و طبق فرمول حجم نمونه و مطالعات گذشته، انتخاب گردیدند. داده­ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی-سازمانی و پرسشنامه تعهد سازمانی که شامل سه بُعد تعهد عاطفی، تعهد هنجاری و تعهد مستمر است، جمع­ آوری و با استفاده از آمار توصیفی، محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس موردتجزیه قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج همبستگی نشان­ داد که بین رفتار شهروندی-سازمانی و تعهد سازمانی کارکنان، رابطه مثبت و معناداری(۰/۰۱r=۰/۳۲۵ ،P) وجود دارد. همچنین بین ابعاد تعهد سازمانی، تعهد عاطفی و تعهد هنجاری با رفتار شهروندی-سازمانی دارای ارتباط معنادار و مثبت بوده ­است، اما رفتار شهروندی-سازمانی با تعهد مستمر، ارتباط معناداری نداشت. نتایج تحلیل واریانس نشان ­داد که میانگین رفتار شهروندی-سازمانی برحسب سن، نوع استخدام و سابقه‌کار کارکنان، میانگین تعهد مستمر برحسب نوع استخدام و میانگین تعهد عاطفی با سابقه‌کار کارکنان دارای اختلاف معنادار بود.

نتیجه‌گیری: براساس یافته­ های پژوهش نتیجه می­گیریم با ارتقای مفهوم رفتار شهروندی-سازمانی می‌توان میزان تعهد سازمانی کارکنان ستاد سازمان بهزیستی شهر تهران را افزایش داد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1393/2/31 | پذیرش: 1393/6/15 | انتشار: 1394/1/1