دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Kordi H. Assessment of Fine and Gross Motor Skills and Its Relationship with Some Anthropometric Indices and Environmental Factors among Preschool Children Aged in 3-6 in North of Tehran . jrehab 2015; 15 (4) :52-61
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1483-fa.html
کردی حسن. ارزیابی مهارت های حرکتی ظریف و درشت و ارتباط آن با برخی شاخص های پیکرسنجی و عوامل محیطی در کودکان 3 تا 6 سال شمال شهر تهران. مجله توانبخشی. 1393; 15 (4) :52-61

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1483-fa.html

دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد،‌ایران. ، hassankordi@gmail.com

هدف: رشد مهارت های حرکتی ظریف و درشت یکی از موضوعات مهم در رشد مهارت های حرکتی بنیادی در سال های اولیه زندگی است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی مهارت های حرکتی ظریف و درشت و بررسی ارتباط بین برخی شاخص های پیکرسنجی و عوامل محیطی با رشد مهارت های حرکتی ظریف و درشت در کودکان 3 تا 6 ساله حاضر در مهد کودک های شمال شهر تهران در سال 1392 بود.

روش بررسی: جامعه مورد مطالعه مهدهای کودک منطقه 1 و 2 تهران بود که چهار مهدکودک به روش دردسترس انتخاب و به شکل داوطلبنامه تعداد 206 کودک دختر و پسر مورد مطالعه قرار گرفتد. اطلاعات از طریق پرسشنامه اطلاعات خانواده و آزمون رشد دنور-2 جمع آوری شد.

یافته‌ها: به طور میانگین 56/06 درصد از کودکان در مهارت های درشت و 77/56 در مهارت های ظریف عملکرد طبیعی و پیشرفته داشتند. اما 23/86 درصد در مهارت های درشت و 14/9 درصد در مهارت های ظریف در معرض احتیاط، 12/83 درصد در مهارت های درشت و 7/56 درصد در مهارت های ظریف دچار تاخیر رشدی بودند. بین برخی از شاخص های پیکرسنجی مثل پهنای شانه، پهنای لگن، طول بازو، دور شکم و دور سینه با عملکرد برخی از مهارت های درشت حرکتی مثل پریدن، لی لی کردن، پرتاب کردن همبستگی های معنی دار وجود داشت (0/05>P). زمان مشاهده تلویزیون و مدت زمان خواب روزانه از جمله عوامل محیطی تاثیر گذار بر عملکرد شوت زدن با پا بود.

نتیجه‌گیری: تعداد قابل توجهی از کودکان شرکت کننده در تحقیق حاضر در مهارت های حرکتی درشت ضعف داشتند، لذا تقویت و بهبود این مهارت ها نیاز به توجه و برنامه ریزی خاص دارد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1392/12/11 | پذیرش: 1393/3/27 | انتشار: 1393/10/1