جلد 14 - ویژه‌نامه: مطالعات اعتیاد                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Yarmohammadi-Vasel M, Bayat A, Tavakkoli M, Farhoudian A, Farhadi M H, Sharifi F. Effectiveness of Methadone Maintenance Treatment on the Mental Health of Harm Reduction Services’ Recipients in Drop-In Centers. jrehab 2014; 14 (S1) :49-58
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1451-fa.html
یارمحمدی‌واصل مسیب، بیات احمد، توکلی محمود، فرهودیان علی، فرهادی محمدحسن، شریفی فاطمه. تأثیر درمان نگهدارنده با متادون بر سلامت روان دریافت‌کنندگان خدمات کاهش آسیب در مرکز گذری. مجله توانبخشی. 1392; 14 (S1) :49-58

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1451-fa.html

1- دانشگاه بوعلی سینا، همدان
2- دانشگاه تبریز
3- مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
4- مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، farhoudian@yahoo.com

هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر درمان نگهدارنده با متادون بر سلامت روان دریافت‌کنندگان خدمات کاهش آسیب در مرکز گذری شهر همدان بود.

روش بررسی: روش تحقیق روش شبه‌آزمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل ۲۰۰نفر بود که ۶۰نفر (۳۰نفر دریافت‌کننده متادون و ۳۰نفر دریافت‌کننده خدمات کاهش آسیب) از آنها با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون SCL 90 بدست آمد و توسط آزمون تی مستقل تحلیل شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین سلامت روان دریافت‌کنندگان متادون و خدمات کاهش آسیب تفاوت معناداری وجود دارد و سلامت روان دریافت‌کنندگان متادون بالاتر از دریافت‌کنندگان خدمات کاهش آسیب بود (۰/۰۰۱>P).

نتیجه‌گیری: مطابق این نتایج روش درمان نگهدارنده با متادون در درمان اعتیاد مؤثرتر از خدمات کاهش آسیب به تنهایی است و این درمان موجب بهبود سلامت روان مراجعان می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1392/10/27 | پذیرش: 1392/12/4 | انتشار: 1392/12/16