دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Moslehi S M, Haji-Aghaei B, Aghajani-Fesharaki S, Babaei T, Kamali M. The Effect of Change in Range of Motion of Metal KAFO Ankle Joint on Balance in Patients with Postpolio Syndrome (PPS). jrehab 2015; 15 (4) :62-69
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1421-fa.html
مصلحی سیده‌مریم، حاجی‌آقایی بهنام، آقاجانی‌فشارکی سیامک، بابایی طاهر، کمالی محمد. تاثیر تغییر دامنه حرکتی مفصل مچ پا در KAFO فلزی بر تعادل در بیماران مبتلا به سندرم پس از پولیو. مجله توانبخشی. 1393; 15 (4) :62-69

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1421-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،‌ایران. ، . bhajiaghaei@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی ایران

هدف: ارتوز Knee- Ankle Foot Orthosis (KAFO) متداولترین ارتوز مورد استفاده در افراد مبتلا به سندروم پس از پولیو (PPS ) می باشد. در ایران مرسوم ترین KAFO های مورد استفاده طرح های فلزی هستند که در عین مؤثر بودن مشکلاتی در هنگام استفاده از آنها گزارش شده است. ، هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تغییر دامنه حرکتی مفصل مچ پا در KAFO فلزی بر تعادل در بیماران مبتلا به سندرم پس از پولیو می باشد.

روش بررسی: در مجموع 22 فرد مبتلا به PPS در گروه سنی 37 تا 50 سال از افراد مراجعه کننده به مرکز جامع توانبخشی هلال احمر در این مطالعه شرکت کردند. جمع آوری داده ها با استفاده از دستگاه نروکام (مدل 8.0.3 )،. با مدت زمان پیگیری 2 هفته برای هر فرد تحت 2 حالت پوشیدن KAFO متداول و KAFO با زاویه مچ پای افزایش یافته انجام شد.

یافته‌ها: میزان حداکثر جابجایی مرکز ثقل به سمت خلف (P<0/002)، میزان سرعت جابجایی به سمت خلف (P<0/018) هنگام پوشیدن KAFO با زاویه مچ پای افزایش یافته به طور معناداری بیشتر بود. میزان نوسان مرکز ثقل در زمان بلند شدن از روی صندلی هنگام پوشیدن KAFO با زاویه مچ پای افزایش یافته به طور معناداری کمتر بود (P<0/002). اما در سایر پارامترهای در نظر گرفته شده تفاوت معناداری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: بر طبق نتایج تغییر زاویه مفصل مچ پای ارتوزی در KAFO باعث بهبود برخی از شاخص های مرتبط با ثبات پاسچرال در افراد مبتلا به PPS می شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1392/9/23 | پذیرش: 1392/11/21 | انتشار: 1393/10/1