جلد 14 - ویژه‌نامه: توان‌بخشی اعصاب اطفال                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorbanpour-Kalkhoran Z, Vameghi R, Hosseini S A, Rassafiani M, Dalvand H, Reza-Soltani P. The Effect of Home Adaptation, on Development level of 15-60 Months Old Cerebral Palsy Children . jrehab 2014; 14 (S2) :107-114
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1416-fa.html
قربانپورکلخوران زهرا، وامقی روشنک، حسینی سیدعلی، رصافیانی مهدی، دالوند حمید، رضاسلطانی پوریا. بررسی تاثیر تطبیق منزل بر سطح تکامل در کودکان فلج مغزی 15 تا 60 ماهه. مجله توانبخشی. 1392; 14 (S2) :107-114

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1416-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال،دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

هدف: هدف این مطالعه تعیین تاثیر تطبیق منزل بر سطح تکامل در کودکان فلج مغزی 15 تا 60 ماهه می باشد.

روش بررسی: در این مطالعه ی تجربی، 40کودک 15 تا60 ماهه ی فلج مغزی از بین مراجعه کنندگان به کلینیک های توانبخشی تهران مطابق معیارهای تحقیق انتخاب شدند و پس از همتاسازی از نظر نوع فلج مغزی، نوع کلینیک، سن کودک، بهره ی هوشی، تعداد جلسات کاردرمانی و سطح طبقه ای عملکرد حرکتی درشت به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند.ابزار جمع آوری داده ها شامل: فرم مشخصات دموگرافیک و آزمون غربالگری تکاملی سنین و مراحل بود. داده ها در 2 نوبت، قبل از مداخله و 3 ماه بعد از مداخله توسط فردی غیر از محقق جمع آوری شد. اجرای مداخله به این شکل بود که محقق در منزل کودکان گروه مداخله حضور می یافت و آموزشهای مربوط به مراقبت های ویژه ی روزمره ی زندگی را به صورت عملی طی 1 جلسه ی 4 ساعته در منزل همراه با تطبیق منزل ارائه می داد. سپس در طول 3 ماه اجرای مداخله را توسط والدین پیگیری می کرد.در نهایت داده ها مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که پیشرفت سطح تکامل به طور کلی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بعد از 3 ماه مداخله به طور معناداری بیشتر بود (P=0/015) اما میانگین پیشرفت در ابعاد ارتباط (P=0.713)، حرکات درشت (P=0/2)، حرکات ظریف (P=0/329) و حل مسئله (P=0/981) بین دو گروه معنادار نبود در حالی که میانگین پیشرفت در بعد شخصیتی – اجتماعی تکامل بین دو گروه بعد از 3 ماه مداخله معنادار بود (P<0/001) و این پیشرفت در گروه مداخله بیشتر بود.

نتیجه‌گیری: در این مطالعه اینگونه جمع بندی شد که تطبیق منزل و آموزش مراقبت های ویژه ی روزمره ی زندگی، به مراقبین، در منزل، باعث پیشرفت سطح تکامل به طور کلی در کودکان فلج مغزی 15 تا 60 ماهه می شود.

واژه‌های کلیدی: فلج مغزی، تطبیق منزل، سطح تکامل
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی