دوره 5، شماره 1 و 2 - ( بهار و تابستان 1383 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Shams-Esfandabad H, Sadrosadat S J, Emami-Pour S. Behavioral Disorders in Children of Addicated Fathers. jrehab 2004; 5 (1 and 2) :32-38
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-141-fa.html
شمس‌اسفندآباد حسن، صدرالسادات سیدجلال، امامی‌پور سوزان. شناسایی اختلالات رفتاری در کودکان دارای پدر معتاد . مجله توانبخشی. 1383; 5 (1 و 2) :32-38

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-141-fa.html

1- گروه روانشناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران. ، shams_eh@yahoo.com

هدف: اعتیاد والدین (والد) می‎تواند منجر به پیدایش یا افزایش میزان اختلالات رفتاری در کودکان شود. پژوهش حاضر به بررسی میزان اختلالات رفتاری در کودکان دارای پدر معتاد و مقایسه آن با میزان این اختلالات در کودکان دارای پدر غیرمعتاد اختصاص دارد.

روش‎ بررسی: اختلالات رفتاری در 250 دانش‎آموز متشکل از 125 دانش‌آموز با پدر معتاد و 125 دانش‌آموز با پدر غیرمعتاد با استفاده از پرسشنامه اختلالات رفتاری راتر -ویژه معلمان- مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که میزان اختلالات رفتاری در کودکان دارای پدرمعتاد بیشتر از کودکان دارای پدر غیرمعتاد بود. میزان اختلالات رفتاری در پسران بیشتر از دختران بود. میزان تحصیلات پدر با میزان اختلالات رفتاری فرزندان رابطه داشت. با افزایش تحصیلات پدر میزان اختلالات رفتاری فرزندان کاهش می‌یافت. میزان غیبت از مدرسه و تعداد دفعات ارجاع به مشاور مدرسه در کودکان دارای پدر معتاد نسبت به کودکان دارای پدر غیرمعتاد بیشتر بود. بین اختلالات رفتاری و پیشرفت تحصیلی همبستگی منفی معنادار وجود داشت.

نتیجه‎گیری: بین اعتیاد پدر و اختلالات رفتاری در کودکان رابطه وجود دارد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/7/15 | پذیرش: 1394/7/15 | انتشار: 1394/7/15