دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Ziaeifar M, A'rab A M, Karimi N, Mosalla-Nezhad Z. The Effect of Dry Needling Compared With Ischemic Pressure on Pain Intensity on Active Trigger Point in Upper Trapezius Muscle. jrehab 2013; 14 (2) :86-92
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1176-fa.html
ضیایی‌فر مریم، عرب امیرمسعود، کریمی نورالدین، مصلی‌نژاد زهرا. بررسی اثر روش درمانی dry needling ومقایسۀ آن باروش فشار ایسکمیک برشدت درد نقطۀ ماشه‌ای فعال در عضلۀ تراپز فوقانی. مجله توانبخشی. 1392; 14 (2) :86-92

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1176-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی
2- دانشگاه علوم بهزیستی، تهران، ایران. ، arabloo_masoud@hotmail.com

هدف: نقطۀ ماشه‌ای از علت‌های بسیار مهم ایجاد درد و اختلالات اسکلتی‌عضلانی است. وجود نقطۀ ماشه‌ای در عضلۀ تراپز فوقانی، یافته‌ای شایع در افراد مبتلابه دردهایناحیۀ گردن و پشت است.هدف از این مطالعه، بررسی اثر سوزن خشک در مقایسه‌ با فشار ایسکمیک بر نقطۀ ماشه‌ای فعال در عضلۀ تراپز فوقانی است.

روش بررسی: در این مطالعۀکارآزمایی بالینی تصادفی،۳۲خانمرا انتخاب کردند که نقاط ماشه‌ای فعال در عضلۀ تراپز فوقانی دارند. افراد به‌طور تصادفی در دو گروه درمانی قرار گرفتند:۱. گروه تحت درمان سوزن خشک(۱۵نفر)؛ ۲. گروه تحت درمان فشار ایسکمیک (۱۷ نفر). از مقیاس دیداری درد، برای اندازه‌گیری شدت درد قبل و بعد از درمان، در هر دو گروه استفاده شد. به‌منظور بررسی تغییرات شدت درد پس از درمان، درمقایسه‌با مقادیر قبل از درمان، در هر دو گروه درمانیاز آزمونpaired t-test استفاده شد. برای تعیین وجود اختلاف بین دو روش درمانی از آزمون تحلیل هم‌پراکنش استفاده شد.

یافته‌ها: تجزیه‌وتحلیل آماری،کاهش معنی‌دار شدت درد را بعد از درمان، درمقایسه‌با قبل از درمان، در هر دو گروه درمانی نشان داد (۰/۰۰=P). در آزمون تحلیل هم‌پراکنش تفاوت معنی‌داریبین دو گروه یافت نشد (۰/۸=P).

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد،در بهبود شدت درد افرادی کهنقاط ماشه‌ای فعال در عضلۀ تراپز فوقانی دارند، هر دو روش درمانی مؤثر است. بنابراین درمانگران و فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند روش درمانی سوزن خشکرا نیزدر کلینیک‌های فیزیوتراپی استفاده کنند.

نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1391/7/3 | پذیرش: 1392/7/15 | انتشار: 1392/7/15