دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Farjad-Pezeshk A, Sadeghi H, Farzadi M. Comparison of Plantar Pressure Distribution and Vertical Ground Reaction Force between Dominant and None-Dominant Limb in Healthy Subjects Using Principle Component Analysis (PCA) Technique. jrehab 2013; 14 (1) :91-102
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1168-fa.html
فرجادپزشک عباس، صادقی حیدر، فرزادی مائده. مقایسه توزیع فشار کف‌پایی و نیروی عکس‌العمل عمودی زمین در اندام غالب و غیرغالب افراد سالم با استفاده از تکنیک آنالیز اجزای اصلی . مجله توانبخشی. 1392; 14 (1) :91-102

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1168-fa.html

1- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. ، ehsan.farjad.pezeshk@gmail.com
2- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی‌
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
چکیده:   (19441 مشاهده)

هدف: هدف این مقاله، مقایسه توزیع فشار کف‌پایی و نیروی عکس‌العمل عمودی زمین در اندام‌غالب و غیرغالب افراد سالم با استفاده از تکنیک آنالیز اجزای اصلی (PCA) بود.

روش بررسی: در این تحقیق تحلیلی و مقایسه‌ای ۲۰ مرد و زن بالغ سالم از بین نمونه‌های در دسترس به صورت ساده انتخاب شدند. توزیع فشار کف‌پایی و نیروی عکس‌العمل عمودی زمین با استفاده از سیستم پدار مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون‌های تی زوج، آنالیز واریانس یک سویه (ANOVA)، ضریب همبستگی پیرسون و PCA مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافت&zwjه‌ها: تفاوت معناداری در الگوی توزیع فشار مردان و زنان و هم‌چنین پای غالب و غیر‌غالب وجود نداشت. برای سمت غالب فشار و نیروی مربوط به پاشنه، انگشتان، انگشت شست و متاتارس اول و در سمت غیرغالب فشار و نیروی مربوط به ناحیه خارج وسط پا، ناحیه خارج جلوی پا، متاتارس اول و پاشنه نقاط مهم شناخته شد.

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد سمت غالب مسئولیت پیشروی و پذیرش وزن و سمت غیرغالب مسئولیت کنترل تعادل را بر عهده داشته باشد. بنابراین در هنگام بررسی بیومکانیکی عملکرد پنجه، غالب یا غیرغالب بودن آن باید مدنظر قرار گیرد.

متن کامل [PDF 663 kb]   (2089 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اورتز و پروتز
دریافت: 1391/6/12 | پذیرش: 1392/7/16 | انتشار: 1392/7/16