جلد 13 - ویژه‌نامه: توان‌بخشی اعصاب اطفال                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Shahshahani S, Vameghi R, Sajedi F, Azari N, Kazem-Nejad A. Comparing the Ddst-Ii and Asq in Motor Development Domains of 4-60 Months Old Children in Tehran City . jrehab 2013; 13 :49-56
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1131-fa.html
شهشهانی سهیلا، وامقی روشنک، ساجدی فیروزه، آذری نادیا، کاظم‌نژاد انوشیروان. مقایسه آزمون‌ غربالگری دنور ۲ و پرسش‌نامه‌های سنین و مراحل در بخش تکامل حرکتی کودکان ۶۰-۴ ماهه شهر تهران. مجله توانبخشی. 1391; 13 () :49-56

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1131-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، sol_shah@ yahoo.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
3- دانشگاه تربیت مدرس

هدف: این مطالعه به منظور بررسی میزان توافق تکامل حرکتی (ظریف و درشت) آزمون‌های غربالگری تکاملی دنور۲ و پرسش‌نامه سنین و مراحل (ASQ) در کودکان ۶۰-۴ ماهه شهر تهران و مقایسه نتایج دو آزمون در بخش تکامل حرکتی و تعیین ضریب توافق دو آزمون صورت گرفت.

روش بررسی: ۱۹۷ کودک (۱۰۴ پسر و ۹۳ دختر) ۴ تا ۶۰ ماهه بوسیله DDST-II و ASQ در چهار مرکز بهداشتی‌درمانی در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران در این مطالعه تحلیلی و کاربردی مورد بررسی تکامل حرکات درشت و ظریف قرار گرفتند. نمونه‌گیری به روش نمونه‌گیری در دسترس تا تکمیل حجم نمونه انجام شد. اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و ضریب توافق دو آزمون تعیین شد.

یافته‌ها: در بررسی انجام شده با DDST-II و ASQ به ترتیب ٪۷/۱۱ و ٪۵ از کودکان مشکوک به تأخیر تکامل حرکات ظریف و ٪۱۱/۲ و ٪۶/۳ مشکوک به تأخیر تکامل حرکات درشت شناخته شدند. ضریب توافق کاپا بین دو آزمون در حیطه حرکات ظریف ۰/۰۵ و در حیطه حرکات درشت ۰/۲۴ بود.

نتیجه‌گیری: در این مطالعه از بررسی تکامل حرکتی کودکان تهرانی با دو ابزار دنور۲ و ASQ، نتایج متفاوتی به دست آمده و ضریب توافق کاپا بین دو آزمون ضعیف است. برای انتخاب یک ابزار غربالگر مناسب حرکتی، نتایج غربالگری باید با یک آزمون استاندارد تشخیصی طلایی مقایسه شوند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعصاب اطفال
دریافت: 1391/4/17 | پذیرش: 1392/4/12 | انتشار: 1392/4/12