URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-993-fa.html
هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه ویژگیهای شخصیتی مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به متآمفتامین انجام شده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع علی مقایسهای و مقطعی میباشد. در این مطالعه با توجه به ملاکهای ورود، 80 نفر از افراد وابسته به مواد افیونی و متآمفتامین از بین کلیه افراد مراجعه کننده به مرکز تولدی دوباره به صورت نمونهگیری قضاوتی انتخاب و بر اساس متغیرهای جمعیتشناختی همتا شدند. برای گردآوری دادهها، پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه ویژگیهای شخصیتی نئو (فرم کوتاه) (NEO-FFI-R) مورد استفاده قرار گرفت. دادهها با استفاده از آزمون تی مستقل تحلیل شدند.
یافتهها: یافتهها نشان داد که بین میانگین نمرات دو گروه از مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به متآمفتامین در حیطه روانرنجوری (N)، خوشایندی (A) و وظیفهشناسی (C) پرسشنامه شخصیتی نئو تفاوت معنادار وجود دارد (0/05>P). بدین معنا که سطح روانرنجوری در مردان وابسته به مواد افیونی در مقایسه با مردان ابسته به متآمفتامین بالاتر و سطح خوشایندی و وظیفه شناسی در مردان وابسته به متآمفتامین در مقایسه با مردان وابسته به مواد افیونی بالاتر است. هر دو گروه به لحاظ میزان برونگرایی (E) و گشودگی (O) از وضعیت مشابهی برخوردار بودند (P>0/05)
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش، بین ویژگی شخصیتی مردان وابسته به مواد افیونی و متآمفتامین تفاوت وجود دارد. بنابراین شناخت شخصیت و ویژگیهای آن میتواند در پیشگیری و درمان مؤثر باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |