جلد 12 - ویژه‌نامه: پژوهش‌های اعتیاد                   دوره، ، فصل و سال، مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

A'rab A, Azkhosh M, Farhoudian A, Dolatshahi B, Farzi M. The Comparison of Personality Traits of Two Groups of Men Who Are Dependent to Opiates or Methamphetamine. jrehab 2012; 12 :14-20
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-993-fa.html
عرب اعظم، ازخوش منوچهر، فرهودیان علی، دولتشاهی بهروز، فرضی مرجان. مقایسه ویژگی‌های شخصیتی مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به مت‌آمفتامین. مجله توانبخشی. 1390; 12 () :14-20

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-993-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- بهزیستی و توانبخشی
3- مرکز تحقیقات سوء مصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، farhoudian@yahoo.com

هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه ویژگی‌های شخصیتی مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به مت‌آمفتامین انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه‌ای و مقطعی می‌باشد. در این مطالعه با توجه به ملاک‌های ورود، 80 نفر از افراد وابسته به مواد افیونی و مت‌آمفتامین از بین کلیه افراد مراجعه کننده به مرکز تولدی دوباره به صورت نمونه‌گیری قضاوتی انتخاب و بر اساس متغیرهای جمعیت‌شناختی همتا شدند. برای گردآوری داده‌ها، پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه ویژگی‌های شخصیتی نئو (فرم کوتاه) (NEO-FFI-R) مورد استفاده قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون تی مستقل تحلیل شدند.

یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که بین میانگین نمرات دو گروه از مردان وابسته به مواد افیونی و مردان وابسته به مت‌آمفتامین در حیطه روان‌رنجوری (N)، خوشایندی (A) و وظیفه‌شناسی (C) پرسشنامه شخصیتی نئو تفاوت معنادار وجود دارد (0/05>P). بدین معنا که سطح روان‌رنجوری در مردان وابسته به مواد افیونی در مقایسه با مردان ابسته به مت‌آمفتامین بالاتر و سطح خوشایندی و وظیفه شناسی در مردان وابسته به مت‌آمفتامین در مقایسه با مردان وابسته به مواد افیونی بالاتر است. هر دو گروه به لحاظ میزان برونگرایی (E) و گشودگی (O) از وضعیت مشابهی برخوردار بودند (P>0/05)

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، بین ویژگی شخصیتی مردان وابسته به مواد افیونی و مت‌آمفتامین تفاوت وجود دارد. بنابراین شناخت شخصیت و ویژگی‌های آن می‌تواند در پیشگیری و درمان مؤثر باشد.

متن کامل [PDF 687 kb]   (2075 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1390/10/10 | پذیرش: 1392/2/8 | انتشار: 1392/2/8