Sagheb Esmaeelpour M, Abdi K, Hosseini M A, Biglarian A. The Relationship of Work Ethics With Job Performance of the Administrative and Medical Staff of the University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences and Its Affiliated Centers in 2017. jrehab 2019; 20 (1) :52-63
URL:
http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2417-fa.html
1- گروه مدیریت توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی،تهران، ایران.
2- گروه مدیریت توانبخشی، دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی،تهران، ایران. ، K55abdi@yahoo.com
3- گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
چکیده: (6232 مشاهده)
هدف تأثیرگذارترین سرمایه هر سازمان، منابع انسانی آن سازمان است. ارتقای منابع مالی و منابع فیزیکی از گسترش منابع انسانی حاصل میشود. بررسی و شناخت عوامل مؤثر بر عملکرد شغلی یکی از برنامههای مهم مـدیریت در بخـش کلان محسوب میشود تا از این راه عوامل مرتبط با آن مانند جذب، آموزش، پرورش و حفظ کارکنان به شکل بهتری، از سوی مدیریت منابع انسانی، برنامهریزی و اجرا شـود. رعایت ارزشهای اخلاقی مانند تعهد به کار، صداقت و درستی در کار، موجب افزایش عملکرد شغلی و موفقیت سازمان میشود. این پژوهش با هدف تبیین رابطه اخلاق کاری با عملکرد شغلی کارکنـان اداریدرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مراکز تابعه در سال ۱۳۹۶انجام شد.
روش بررسی این پژوهش به روش مقطعی از نوع توصیفیتحلیلی انجام شد. جامعه آماری پـژوهش همه کارکنان اداریدرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مراکز تابعه (بیمارستان روانپزشکی رازی، بیمارستان توانبخشی رفیده و مرکز توانبخشی نظام مافی) در سال ۱۳۹۶ و تعدادشان ۱۵۰۲ نفر بود و از میان آنها نمونه آماری، شامل ۲۵۰ نفر از کارکنان بـه روش تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار پژوهش متشکل بود از پرسشنامه روا و پایاشده ۱۵سؤالی عملکرد شغلی پاترسون، پرسشنامه ۵۰سؤالی اخلاق کاری گریگوری سی پتی که چهار بُعد (دلبستگی و علاقه، جدیت و پشتکار، روابط سالم و روح جمعی و مشارکت ) داشت و پرسشنامه اطلاعات جمعیتشناختی. برای تجزیه و تحلیل دادهها، در بخش آمار توصیفی از شاخصهایی چون جداول آماری و توزیع و درصد و در بخش آمار استنباطی با توجه به غیرعادیبودن توزیع دادهها از آزمونهای ناپارامتری ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون یومن ویتنی استفاده شد.
یافتهها نتایج نشـان داد بین اخلاق کاری و ابعاد آن با عملکرد شغلی کارکنان رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
(P<۰/۰۰۱, R۲=۰/۳۶۶). با توجه به اینکه مقدار ضریب همبستگی بُعد دلبستگی و علاقه اخلاق کار با عملکرد شغلی ۰/۵۶۳، مقدار ضریب همبستگی بُعد پشتکار اخلاق کار با عملکرد شغلی ۰/۵۶۹، مقدار ضریب همبستگی بُعد روابط سالم اخلاق کار با عملکرد شغلی ۰/۵۱۲ و مقدار ضریب همبستگی بُعد روح جمعی اخلاق کار با عملکرد شغلی ۰/۵۷۰ بود، بین همه ابعاد اخلاق کاری و عملکرد شغلی رابطه معناداری وجود دارد (P<۰/۰۰۱).
نتیجهگیری با توجه به رابطه مستقیم اخلاق کاری و عملکرد شغلی میتوان گفت که ارتقای اخلاق کاری کارکنان با افزایش عملکرد کارکنان همراه است، بدین منظور برای ارتقای وضعیت اخلاق کاری و عملکرد شغلی کارکنان، پیشنهاد میشود، توجه بیشتری به اخلاق کاری در ابعاد مختلف برنامههای معرفتی و یادگیری سازمانی، برای افزایش عملکرد و مشارکت فعالانه کارکنان در امور سازمانی و عمل به مسئولیتهای فردی شود و مدیران دانشگاه و مراکز تابعه برای افزایش سطح عملکرد شغلی کارکنان خود به ابعاد مختلف اخلاقی کارکنان اداریدرمانی توجه جدی کنند و برای ارتقای سطح اخلاقی کارکنان از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی، تشکیل تیمهای حل مسئله و نظام تشویق کارکنان خود بکوشند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
مدیریت توانبخشی دریافت: 1397/9/14 | پذیرش: 1397/12/19 | انتشار: 1398/1/26
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، دانشگاه علوم بهزیستی وتوانبخشی، گروه مدیریت توانبخشی. |