URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-200-fa.html
هدف: انحنای کمر یکی از مهمترین مشخصات پ ا سچر و حرکت بدن میباشد و در فهم بهتر مشکلات کمر درد و چگونگی ایجاد آن با اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر بار خارجی و وضعیت تنه برمیزان انحنای کمر در زنان مبتلا به کمردرد مزمن در حالت استاتیک است.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه مداخلهای شبه تجربی از نوع مورد - شاهدی است که بر روی 10 زن مبتلا به کمردرد مکانیکی مزمن و10 زن سالم به عنوان گروه کنترل و با استفاده از نمونهگیری ساده و غیر تصادفی انجام شد. با استفاده از دو حسگر شیب سنج الکترولیتی، میزان انحنای کمر افراد در شش فعالیت استاتیکی با سه سطح بار خارجی (صفر، شش و دوازده کیلوگرم) و دو وضعیت تنه (نوترال و خمیده 30 درجه) مورد بررسی قرار گرفت.
اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری کولموگراف – اسمیرنوف، تی مستقل و اندازهگیرهای مکرر (آنووا) مورد ارزیابی قرارگرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که میزان لوردوز کمر در افراد مبتلا به کمردرد در دو وضعیتی که فرد بار 6 و 12 کیلوگرمی را با تنه نوترال حفظ کرده بود، بیشتر از افراد سالم است (P<0/05).
نتیجهگیری: افزایش لوردوز کمر در افراد مبتلا به کمردرد در حالت ایستاده و حین حفظ بار که در اثر عوامل مختلفی رخ میدهد، مخالف حالتی است که در افراد سالم وجود دارد و این افزایش انحنا که بصورت تطابق جبرانی به دلایلی از جمله کاستن درد و ترس از درد میباشد، همانند چرخهای معیوب خود باعث افزایش کمردرد به دلیل نیروهای نامتناسب وارده به کمر در درازمدت میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |