دوره 8، شماره 3 - ( پاييز 1386 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ershad N, Kahrizi S, Firouz-Abadi S M, Faghih-Zadeh S. Comparison of External Load Effect on Lumbar Lordosis Among between Low Back Pain Patients and Healthy Individuals. jrehab 2007; 8 (3) :28-34
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-200-fa.html
ارشاد ندا، کهریزی صدیقه، فروزآبادی سیدمحمد، فقیه‌زاده سقراط. مقایسه تأثیر بار خارجی بر میزان انحنای کمر در زنان مبتلا به کمردرد مزمن با زنان سالم. مجله توانبخشی. 1386; 8 (3) :28-34

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-200-fa.html


1- گروه فیزیوتراپی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، E-mail: kahrizi20@yahoo.com
چکیده:   (11654 مشاهده)

  هدف: انحنای کمر یکی از مهمترین مشخصات پ ا سچر و حرکت بدن می‌باشد و در فهم بهتر مشکلات کمر درد و چگونگی ایجاد آن با اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر بار خارجی و وضعیت تنه برمیزان انحنای کمر در زنان مبتلا به کمردرد مزمن در حالت استاتیک است.

  روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه مداخله‌ای شبه تجربی از نوع مورد - شاهدی است که بر روی 10 زن مبتلا به کمردرد مکانیکی مزمن و10 زن سالم به عنوان گروه کنترل و با استفاده از نمونه‌گیری ساده و غیر تصادفی انجام شد. با استفاده از دو حسگر شیب سنج الکترولیتی، میزان انحنای کمر افراد در شش فعالیت استاتیکی با سه سطح بار خارجی (صفر، شش و دوازده کیلوگرم) و دو وضعیت تنه (نوترال و خمیده 30 درجه) مورد بررسی قرار گرفت.

  اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمونهای آماری کولموگراف – اسمیرنوف، تی مستقل و اندازه‌گیرهای مکرر (آنووا) مورد ارزیابی قرارگرفتند. 

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان لوردوز کمر در افراد مبتلا به کمردرد در دو وضعیتی که فرد بار 6 و 12 کیلوگرمی را با تنه نوترال حفظ کرده بود، بیشتر از افراد سالم است (P<0/05).

  نتیجه‌گیری: افزایش لوردوز کمر در افراد مبتلا به کمردرد در حالت ایستاده و حین حفظ بار که در اثر عوامل مختلفی رخ می‌دهد، مخالف حالتی است که در افراد سالم وجود دارد و این افزایش انحنا که بصورت تطابق جبرانی به دلایلی از جمله کاستن درد و ترس از درد می‌باشد، همانند چرخه‌ای معیوب خود باعث افزایش کمردرد به دلیل نیروهای نامتناسب وارده به کمر در درازمدت می‌شود.

متن کامل [PDF 301 kb]   (2602 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/4/1 | پذیرش: 1394/7/20 | انتشار: 1394/7/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb