دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1390 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbar-Fahimi N, Gharib M, Hosseini S A, Salehi M, Ramazani M, Rashedi V. The Reliability of Quality of Upper Extremity Skills Test in Children with Cerebral Palsy. jrehab 2012; 12 (4) :35-41
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-897-fa.html
اکبر فهیمی نازیلا، غریب مسعود، حسینی سیدعلی، صالحی مسعود، رمضانی مهدی، راشدی وحید. بررسی تکرارپذیری آزمون کیفیت حرکات اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی. مجله توانبخشی. 1390; 12 (4) :35-41

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-897-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
2- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، gharib_masoud@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
4- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- دانشگاه علوم پزشکی همدان

هدف: هدف این پژوهش، بررسی تکرار پذیری اینتر ریتر، اینترا ریتر با و بدون فیلمبرداری آزمون کیفیت حرکات اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی اسپاستیک بود.

روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی به اعتبار سنجی پرسشنامه کیفیت مهارت های اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی پرداخته شد. ۵۰ کودک فلج مغزی نیمه بدن ۹۵-۱۹ ماهه با میانگین سنی ۲۵/۷±۶۱/۳۱ ماه با انتخاب غیر تصادفی در دسترس در مطالعه شرکت کردند. پس از کسب رضایت از والدین ارزیابی اینترا ریتر در یک جلسه انجام و ارزیابی اینتر ریتر ۱۰ روز بعد همراه با فیلمبرداری انجام شد. سپس آزمونگر سوم با مشاهده فیلم ۴۶ کودک از ۵۰ کودک، ارزیابی مجدد نمود. از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن (ICC) برای تکرارپذیری اینتر ریتر، اینترا ریتر با و بدون فیلمبرداری و سیستم طبقه بندی عملکردی حرکات درشت۶۶ جهت تعیین عملکرد کودک استفاده گردید.

یافته‌ها: همبستگی اینتراریتر (۰/۹۹۶-۰/۷۷۴) و همبستگی اینترریتر بدون فیلمبرداری (۰/۹۹۸-۰/۶۶۳) و با فیلمبرداری بین آزمونگران اول و سوم(۰/۹۷۴-۰/۷۱۰) و دوم و سوم (۰/۹۳۸-۰/۶۵۲) در خرده مقیاس ها و نمره کلی پرسشنامه با مقدار احتمال (۰/۰۱< P) بود.

نتیجه گیری: تکرار‌پذیری اینترا‌ریتر و اینتر‌ریتر با و بدون فیلمبرداری آزمون کیفیت مهارت های اندام فوقانی در کودکان فلج مغزی بالا است و بنابراین به عنوان یک آزمون معتبر برای ارزیابی کیفیت حرکات اندام فوقانی این کودکان پیشنهاد می شود.

متن کامل [PDF 263 kb]   (2047 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/6/6 | پذیرش: 1392/1/26 | انتشار: 1392/1/26