دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaei-Dogaheh E, Mohammadkhani P, Dolatshahi B. The Comparison of Group Versus Individual Format of Cognitive-Behavior Therapy on Fear of Positive Evaluation. jrehab 2012; 13 (1) :58-65
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-819-fa.html
رضایی‌دوگاهه ابراهیم، محمدخانی پروانه، دولتشاهی بهروز. مقایسه تأثیر درمان شناختی–رفتاری گروهی و انفرادی بر ترس از ارزیابی مثبت . مجله توانبخشی. 1391; 13 (1) :58-65

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-819-fa.html

1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، ebrahim_rezaee@yahoo.com
2- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

هدف: این پژوهش بمنظور بررسی تاثیر درمان شناختی – رفتاری گروهی (CBGT) و انفرادی ( ICBT) در کاهش ترس از ارزیابی مثبت در اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) مراجعان به مراکز خدمات روانشناختی انجام شد.

روش بررسی: نمونه پژوهش متشکل از 28 نفر بود که بر اساس ملاک مشمول نمره 37 و بالاتر در پرسشنامه فوبیای اجتماعی(SPIN) و بر پایه معیارهای تشخیصی DSM-IV انتخاب و بطور تصادفی 14 نفر (12 نفر اصلی و 2 نفر ذخیره) به گروه CBGT و 14 نفر (12 نفر اصلی و 2 نفر ذخیره) به گروه ICBT تخصیص یافتند. 2 گروه بطور جداگانه تحت 12 جلسه درمانی شناختی-رفتاری گروهی و درمان شناختی رفتاری انفرادی برگرفته از الگوی هایمبرگ قرار گرفتند.

یافته‌ها: مقایسه و تحلیل داده های پیش آزمون و پس آزمون پژوهش در پرسشنامه ترس از ارزیابی مثبت (FPES) و پرسشنامه فوبیای اجتماعی (SPIN) و افسردگی بک (نسخه 2 BDI-II) نشان داد که درمان شناختی– رفتاری گروهی پس از کنترل افسردگی از لحاظ تاثیر بر کاهش ترس ار ارزیابی مثبت تفاوت معنی داری با درمان شناختی– رفتاری انفرادی ندارد. بعلاوه، نرخ بهبودی دو گروه CBGT و گروه ICBT به ترتیب برابر 51/41 و 12/32 و فاقد تفاوت معنادار بود.

نتیجه‌گیری: معناداری بالینی تفاوت های بدست آمده با ملاکهای مختلف موید برابری تاثیر دو روش مداخله است .

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1390/2/21 | پذیرش: 1390/8/27 | انتشار: 1394/7/23