دوره 13، شماره 3 - ( پاييز 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Atashi V, Mohammadi F, Dalvandi A, Abdollahi I, Kazemi R. The Slow-Stroke Back Massage (SSBM) and Shoulder Pain in Stroke Patients Who Referred To The Rehabilitation Centre. jrehab 2012; 13 (3) :34-40
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-800-fa.html
آتشی وجیهه، محمدی فرحناز، دالوندی اصغر، عبداللهی ایرج، کاظمی روزبه. بررسی تأثیر ماساژ SSBM بر درد شانه بیماران مبتلا به سکته مغزی مراجعه‌کننده به مرکز توان‌بخشی تبسم شهر تهران در سال 1389. مجله توانبخشی. 1391; 13 (3) :34-40

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-800-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی قزوین
2- دانشگاه علوم بهزیستی، تهران، ایران. ، F_mohammadi_2000@yahoo
3- دانشگاه علوم بهزیستی
4- مرکز تبسم

هدف: درد شانه ناشی از همی‌پلژی یک یافته شایع پس از سکته ‌مغزی می‌باشد که استقلال بیمار در انجام فعالیتهای روزمره به شدت محدود می‌نماید پژوهش حاضر به منظور تعیین تأثیر ماساژ اس‌اس‌بی‌ام بر درد‌شانه بیماران مبتلا به سکته مغزی انجام شده است.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است، شرکت کنندگان این مطالعه شامل 34 بیمار واجد معیارهای ورود بودند که از میان 70 بیمار مراجعه کننده به مرکز توانبخشی تبسم در فاصله زمانی ۱۳۸۹/۸/۱ تا ۱۳۸۹/۱۰/۱ انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. برای هر یک از نمونه‌های گروه مداخله 7 جلسه متوالیروزانه ماساژ اس‌اس‌بی‌ام به مدت 10 دقیقه انجام شد. ابزار گرد‌آوری داده‌ها شاملپرسشنامه مشخصات دموگرافیک، مقیاس دیداری درد و بود. میزان درد شانه قبل و 24 ساعت پس از آخرین جلسه ماساژ در هر دو گروه مداخله و شاهد ارزیابی شد و همچنین بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط آزمونهای آماری توصیفی و تحلیلی (تی مستقل، تی زوجی، آنالیز کوواریانس) صورت گرفت.

یافته‌ها: میانگین درد شانه قبل از مداخله درگروه آزمون ۸/۴۰ و در گروه شاهد ۸/۴۰ پس از مداخله میانگین درد شانهدر گروه مداخله ۱/۱۳ و در گروه شاهد ۸/۴۰ محاسبه گردید. نتایج در سطح %95 از لحاظ آماری معنا دار بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر، اموزش و بکارگیری ماساژ اس‌اس‌بی‌ام توسط پرسنل درمانی و مراقبتی می‌تواند گام مؤثری در پیشگیری یا کاهش درد شانه و بالطبع بهبود عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به همی‌پلژی در اثر سکته مغزی محسوب گردد.

واژه‌های کلیدی: ماساژ SSBM، درد شانه، سکته مغزی
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: پرستاری