دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezapour-Mirsaleh Y, A'bdi K, Rahgozar M, Reyhani-Kivi S. Relationship of Coping Style and Self-efficacy with Satisfaction of Rehabilitation Practitioner Students with their Clinical Experiences. jrehab 2011; 11 (4) :47-54
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-779-fa.html
رضاپور میرصالح یاسر، عبدی کیانوش، رهگذر مهدی، ریحانی‌کیویی شهناز. رابطه سبکهای مقابله با استرس و خودکارآمدی با رضایت از تجربیات بالینی در دانشجویان کارورز رشته‌های توانبخشی. مجله توانبخشی. 1389; 11 (4) :47-54

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-779-fa.html

1- دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران. ، yrezapoor@yahoo.com

هدف: هدف از پژوهش حاضر ارزیابی رابطه سبکهای مقابله با استرس و خودکارآمدی با رضایت دانشجویان کارورز توانبخشی از تجارب بالینی خود به ‌ عنوان یک درمانگر بود.

روش بررسی: دراین مطالعه توصیفی و مقطعی، 318 دانشجوی کارورز رشته‌های توانبخشی شامل 140 دانشجوی فیزیوتراپی، 97 دانشجوی کاردرمانی و 81 دانشجوی گفتاردرمانی از دانشکده ‌ های توانبخشی کشور به ‌ صورت نمونه ‌ گیری طبقه ‌ ای-تصادفی انتخاب شدند. دانشجویان کارورز توانبخشی بودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های سبک های مقابله، خودکارآمدی عمومی و رضایت از تجربیات بالینی جمع آوری و با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد.

یافته ها: محاسبه همبستگی بین متغیر ها نشان داد که سبک مقابله ارزیابی مجدد مثبت با رضایت از تجربیات بالینی در دانشجویان هر سه رشته همبستگی مثبت معنی دار دارد (P<0/05). سبک های مقابله جستجوی حمایت اجتماعی و حل مدبرانه مسأله نیز با رضایت از تجربیات شغلی دانشجویان کارورز فیزیوتراپی و کار درمانی همبستگی مثبت معنی دار داشت (P<0/05). همچنین رضایت از تجارب بالینی در دانشجویان کارورز هر سه رشته فیزوتراپی، کار درمانی و گفتار درمانی با خودکارآمدی آنها همبستگی مثبت معنی دار داشت (P<0/001). نتایج تحلیل رگرسیون نشانگر این بود که در هر سه رشته، خودکارآمدی در مرحله اول وارد معادله رگرسیون شده و بیشترین سهم را در پیش بینی واریانس رضایت از تجربیات بالینی دانشجویان دارد..

نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که سبک های مقابله و خودکارآمدی به طور معنی داری قادر به پیش بینی رضایت از تجربیات بالینی در دانشجویان فیزیوتراپی، کار درمانی و گفتار درمانی هستند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی عمومی
دریافت: 1389/12/16 | پذیرش: 1394/7/21 | انتشار: 1394/7/21