URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-727-fa.html
هدف: تحقیق حاضر به بررسی تکرارپذیری ثبات پوسچرال در شرایط دینامیک کلی بدن میپردازد تا بتوان در ارزیابی و درمان ضایعات از آن استفاده کرد.
روش بررسی: در این اعتبارسنجی، ۱۲ فرد سالم و ۱۲ بیمار کمردردی به صورت نمونهگیری غیراحتمالی ساده ۸ وضعیت آزمون خم و راست شدن تنه را در شرایط متفاوتی از سرعت حرکت، راستای حرکت و وجود یا عدم وجود بار خارجی انجام دادند. در فاصله زمانی ۷ تا ۱۰ روز تکرار آزمونها صورت گرفت. دادههای صفحه نیرو جهت استخراج پارامترهای انحراف معیار مقدار جابجایی مرکز فشار و سرعت جابجایی در دو جهت قدامیخلفی و طرفی، میانگین کلی سرعت و طول مسیر مورد محاسبه قرار گرفت. تکرارپذیری نسبی با استفاده از ضریب همبستگی درون گروهی و تکرارپذیری مطلق با استفاده از خطای معیار اندازهگیری و ضریب تغییرات مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: از میان پارامترهای مختلف مرکز فشار میانگین کلی سرعت در همه آزمونها تکرارپذیری متوسط تا بالایی را نشان داد (دامنه آی.سی.سی. ۰/۹۱-۰/۶). در افراد سالم پارامترهای دیگری مثل انحراف معیار مقدار جابجایی مرکز فشار و انحراف معیار سرعت در جهت قدامیخلفی، نیز تکرارپذیری خوبی را نشان دادند (دامنه آی.سی.سی. ۰/۹۷-۰/۶۶). در افراد کمردردی در شرایط انجام آزمونهای قرینه انحراف معیار مقدار جابجایی مرکز فشار در جهت قدامیخلفی ( دامنه آی.سی.سی. ۰٫۷۵-۰٫۶۱)، و در شرایط غیر قرینه انحراف معیار مقدار جابجایی مرکز فشار در جهت طرفی، تکرارپذیری خوبی را از خود نشان دادند. (دامنه آی.سی.سی. ۰/۸۱-۰/۶۲).
نتیجهگیری: با توجه به تکرارپذیری بالا، به نظر میرسد میانگین کلی سرعت مرکز فشار در شرایط دینامیک، پارامتر خوبی برای ارزیابی فعالیتهای دینامیک مثل باربرداری و حرکات ترکیبی در شرایط ارزیابی بالینی در بیماران و افراد سالم باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |