دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Ya'ghoubi Z, Kahrizi S, Parnian-Pour M, Ebrahimi-Takmajani E, Faghih-Zadeh S. The Short Effects of Two Spinal Stabilization Exercise on Balance Tests and Limit of Stability in Men with Non–Specific Chronic Low Back Pain: Randomized Clinical Trial Study. jrehab 2012; 13 (1) :102-113
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-698-fa.html
یعقوبی زهرا، کهریزی صدیقه، پرنیان پور محمد، ابراهیمی‌تکامجانی اسماعیل، فقیه زاده سقراط. تأثیر کوتاه‌مدت دو نوع تمرین ثبات‌دهنده ستون فقرات بر آزمون‌های تعادلی و محدوده ثباتی پویا در مردان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی. مجله توانبخشی. 1391; 13 (1) :102-113

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-698-fa.html

1- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثرات کوتاه مدت دو نوع تمرین ثباتی «داخل کشیدن شکم» و تمرین «انقباض همزمان عضلات شکم» روی پارامتر‌های سیستم ثباتی بیودکس در مردان مبتلا به کمردرد غیراختصاصی تکرارشونده بود.

روش بررسی: این تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی و به صورت موردی-شاهدی بر روی ۳۰ مرد مبتلا به کمردرد غیراختصاصی تکرار شونده که به صورت ساده و در دسترس انتخاب و تصادفی به ۳ گروه کنترل (۱۰ نفر) و ۲ گروه مورد (۱۰ نفر) تقسیم شدند، انجام گرفت. قبل و بلافاصله بعد از تمرینات، شاخص‌های ثباتی تعادل دینامیک (کلی، قدامی-خلفی و داخلی-خارجی) و محدوده ثباتی پویا توسط سیستم ثباتی بیودکس اندازه گرفته شد. داده‌های حاصل با استفاده از آنالیز متقاطع و تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون دانشجویی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج ما نشان داد که غیر از شاخص داخلی- خارجی، افراد گروه مورد نسبت به گروه کنترل، در شاخص‌های تعادلی بهبود نشان دادند. در گروهی با انجام تمرین «انقباض همزمان عضلات شکم»، در هر دو سطح سفتی ۸ و ۳، کاهش شاخص‌ها، معنادار بود (۰/۰۵>P) . محدوده ثباتی پویا، در هر دو گروه مورد با تمرین فرو بردن شکم (۰/۰۰۱=P) وتمرین هم انقباضی شکم (۰/۰۱=P) افزایش معناداری داشت.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های این مطالعه، بازآموزی یک جلسه ای، بر روی بهبود فعالیت عضلات و متعاقب آن، بهبود تعادل تأثیرگذار است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1389/9/16 | پذیرش: 1390/10/12 | انتشار: 1394/7/23