URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-581-fa.html
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی مقایسهای نقش ابعاد شخصیت و ابعاد جهتگیری مذهبی در پیشبینی سبکهای مقابله با استرس در مادران با و بدون کودک دارای ناتوانی ذهنی بود.
روش: در این مطالعه توصیفی از نوع تحلیل همبستگی، 124 مادر دارای کودک ناتوان ذهنی و 124 مادر دارای کودک بدون ناتوانی ذهنی به صورت نمونه گیری تصادفی خوشهای از بین مراکز آموزشی منطقه 5 و 6 تهران انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامههای مذهبگرایی اسلامی، پنج عامل شخصیت و سبکهای مقابله بود و از آزمونهای آماری تحلیل همبستگی و رگرسیون برای تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: مقایسه دو گروه نشان داد که باورهای مذهبی خصوصاً مذهبگرایی و ارزندهسازی مذهبی نقش مهمی در پیشبینی سبک مقابله مسئلهمحور در مادران دارای کودک ناتوان ذهنی نسبت به مادران دارای کودک بدون ناتوانی ذهنی دارند، و از بین ابعاد شخصیت، بعد رواننژندی نقش بیشتری در پیشبینی سبکهای مقابله هیجانمحور در مادران دارای کودک ناتوان ذهنی دارد (۰/۰19=P) . اما باورهای مذهبی در مادران دارای کودک ناتوان ذهنی در قیاس با مادران دارای کودک بدون ناتوانی ذهنی نقش معناداری در پیشبینی سبک مقابله هیجانمحور نداشت.
نتیجه گیری: در قیاس با مادران دارای کودک بدون ناتوانی ذهنی، باورهای مذهبی پیشبینیکنندههای خوبی برای سبک مقابله مسئلهمحور و ابعاد شخصیت (عمدتاً رواننژندی) پیشبینیکنندههای خوبی برای سبک مقابله هیجانمحور در مادران دارای کودک ناتوان ذهنی هستند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |