دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1381 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eskandari A, Hallaj A, Shafi'ei B. The Investigation of Relationship between Stuttering and Some of Allergic Diseases in Isfahan in 1380-81. jrehab 2003; 3 (4) :15-19
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-577-fa.html
اسکندری اعظم، حلاج اکرم، شفیعی بیژن. بررسی ارتباط لکنت و برخی بیماریهای آلرژیک در شهر اصفهان، سال ۸۱-۱۳۸۰. مجله توانبخشی. 1381; 3 (4) :15-19

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-577-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (10126 مشاهده)

 هدف: یک از رایج ترین و کامل ترین شیوه های برقراری ارتباط در انسان ها از طریق گفتار شکل می گیرد. گفتار هم در مراحل یادگیری و هم در مراحل اجرا داری پیچیدگی های فراوانی است و به همین دلیل در معرض اختلالات بسیاری قرار دارد. یکی از این اختلالات، لکنت است. لکنت نشانگانی است که فرد مبتلا، به دلیل از هم گسیختگی های غیر ارادی در جریان گفتار که غالبا توسط گیر، قفل، تکرار، کشیدگی بیش ازحد، مکث و ... نمایان می گردد، قادر نیست به طور طبیعی صحبت کند. عوامل متعددی در شکل گیری و تشدید لکنت موثرند. یکی از این عوامل که در منابع متعددی به آن اشاره شده، آلرژی ها هستند. حدود %15 از مردم جهان به نوعی از آلرژی مبتلا می باشند و از آن رنج می برند. در این پژوهش هدف، بررسی ارتباط میان لکنت و انواعی از آلرژی ها شامل آسم آلرژیک، رینیت و درماتیت می باشد.

روش بررسی: در این پژوهش 33 بیمار لکنتی مراجعه کننده به کلینیک های گفتار درمانی به عنوان گروه مورد و 57 نفر از افراد غیر لکنتی همسان شده به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. پرسش نامه ی مورد نظر برای بررسی آلرژی توسط تمام نمونه ها تکمیل و مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: در گروه مورد، از بین 33نفر لکنتی، 9نفر (%27/3) مبتلا به آسم آلرژیک و در گروه شاهد، از بین 57 نفر غیر لکنتی، 6 نفر (%10/5) مبتلا به آسم بوده اند. در مورد رینیت، در گروه مورد، از 33نفر لکنتی 6 نفر (%18/2) علائم رینیت را نشان داده و در گروه شاهد، 6نفر (%10/5) مبتلا به رینیت بوده اند. و در بین لکنتی های مزبور، 1نفر (%3) دارای درماتیت و ازغیر لکنتی ها نیز 4 نفر (%7) درماتیت داشته اند.

 نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش بین لکنت و آسم آلرژیک بیماران لکنتی رابطه معنی دار به دست آمد ولی هیچ رابطه ی معنی داری میان دو نوع دیگر آلرژی مورد بررسی یعنی رینیت و درماتیت و لکنت حاصل نشد.

واژه‌های کلیدی: لکنت، آلرژی، گفتاردرمانی، آسم، رینیت، درماتیت
متن کامل [PDF 208 kb]   (1598 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گفتاردرمانی
دریافت: 1389/5/23 | پذیرش: 1394/7/26 | انتشار: 1394/7/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb