دوره 2، شماره 3 و 4 - ( پاييز و زمستان 1380 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nik-Tab'e A R, Shahi-Moridi D. Risk Factors of the Hip Fractures in Elderly Patients. jrehab 2001; 2 (3 and 4) :39-46
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-549-fa.html
نیک‌طبع علی‌رضا، شاهی‌مریدی دادالله. بررسی عوامل ایجادکننده شکستگی‌های هیپ در سالمندان بستری در مراکز آموزشی درمانی شهرستان‌های کرمان و رفسنجان در سال‌های 79 تا 80. مجله توانبخشی. 1380; 2 (3 و 4) :39-46

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-549-fa.html


1- 'گروه فیزیوتراپی، دانشگاهعلوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
چکیده:   (9775 مشاهده)

 هدف: شکستگی هیپ، شایع ترین علت مرگ ناشی از ضربه، بعد از 75 سالگی است که اغلب در زنان مشاهده می شود و می تواند عوارض منفی عمیقی روی نحوه زندگی آنان باقی بگذارد. هدف از این مطالعه، بررسی عوامل ایجاد کننده شکستگی های هیپ در سالمندان بستری در بخش های ارتوپدی مراکز آموزشی و درمانی شهرستان کرمان و رفسنجان بود.

روش بررسی: برای انجام مطالعه از روش توصیفی استفاده شد. برای تمام بیماران مبتلا به شکستگی های هیپ (257نفر) که در طی 27ماه، (از اول اردیبهشت سال 77تا پایان تیرماه 79) در بخش های ارتوپدی مراکز آموزشی و درمانی حضرت علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان و شهید باهنر کرمان بستری شده بودن، پرسش نامه ای شامل 20سوال (درمورد عوامل ایجاد کننده شکستگی هیپ) تکمیل شد. این عوامل عبارت بودند از : سن، جنس، نوع شکستگی، پوکی استخوان، میزان مصرف شیر، آتروفی عضلانی، خطرات محیط زندگی، شاخص توده بدنی، بیماری های اعصاب، دیابت، سابقه شکستگی، مصرف سیگار، داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی، بیماری قلبی، تحرک و فعالیت کم، سابقه معلولیت، ضعف ادراک سن یائسگی، اختلالات بینایی و استفاده از محاقظ خارجی هیپ.

یافته ها: نتایج این مطالعه نشان می دهد که تعدادی از عوامل فوق از نظر تاثیر بر در شکستگی هیپ سالمندان، از درصد بالاتر(بیشتر از 50درصد) برخوردار هستند. این عوامل شامل، خطرات محیط زندگی (%81/7)، آتروفی عضلانی (%72/8)، شکستگی های قبلی (%52/1)، تحرک و فعالیت کم (%70/8)، مصرف کم شیر (%100)، شاخص توده بدنی پایین(%79/8)، پوکی استخوان (%52/9) و عدم استفاده از محافظ خارجی (%100) است.

نتیجه گیری: یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که محیط زندگی سالمندان باید اصلاح شود. به عنوان مثال، محیط زندگی آنان باید روشنایی کافی داشته باشد تا از سقوط آنها پیشگیری شود. نرده های ودستگیره های محکم در مسیر رفت و آمد آنان وجود داشته باشد تا مانع سقوط آنها شود. به از ورزش و جریان الکتریسته نوع فارادیک برای جلوگیری از آتروفی عضلانی و بهبود آمادگی بدنی، قدرت عضلانی، تعادل و هم آهنگی آنان می توان استفاده کرد. در مان اختلال بینایی مهم است، زیرا خطر سقوط را کاهش می دهد. ورزش های تحمل وزن مانند، راه رفتن، مصرف کافی شیر، دریافت کلسیم، پوکی استخوان جلوگیری می کند و متعاقبا شکستگی هیپ را کاهش می دهد. استفاده از محافظ خارجی هیپ (پد) در سالمندان بسیار اهمیت دارد، زرای انرژی ناشی از سقوط را جذب می کند و در نتیجه، می تواند شکستگی هیپ را کاهش دهد.

متن کامل [PDF 371 kb]   (1830 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/5/19 | پذیرش: 1394/7/25 | انتشار: 1394/7/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb