دوره 2، شماره 3 و 4 - ( پاييز و زمستان 1380 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Sayyari A A, Bagheri-Yazdi S A, Jalili B, Khoushabi K, Shah-Mohammadi D, Iman-Zadeh F et al . Physical Child-Abuse in Tehran, Iran. jrehab 2001; 2 (3 and 4) :7-13
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-543-fa.html
سیاری علی‌اکبر، باقری‌یزدی سیدعباس، جلیلی بهروز، خوشابی کتایون، شاه‌محمدی داود، ایمان‌زاده فرید و همکاران.. بررسی کودک‌آزاری جسمانی در مراجعان سه درمانگاه تخصصی اورژانس کودکان در شهرستان تهران. مجله توانبخشی. 1380; 2 (3 و 4) :7-13

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-543-fa.html

1- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران.

هدف: این پژوهش یک مطالعه مقطعی است که به منظور بررسی وضعیت کودک آزاری جسمانی در کودکان شهر تهران، در آذر 1379 به مدت ده روز انجام گرفته است.

روش بررسی: در این پژوهش، 45 دستیار آموزش دیده تخصصی کودکان، 3019 کودک زیر 18سال مراجعه کننده به سه مرکز آموزشی کودکان تهران ( بیمارستان های بهرامی، حضرت علی اصغر (ع) و مرکز طبی کودکان ) را مورد مطالعه قرار دادند که از این تعداد، 1578 پسر و 1441 دختر بودند. با انجام مصاحبه بالینی، معاینه فیزیکی و تکمیل پرسش نامه بررسی کودک آزاری جسمانی روی مراجعان این مراکز، در مجموع 367 کودک، یعنی 12/2 درصد آنها ( 14/5درصد پسران و 9/6 درصد دختران) دچار آزار جسمانی شده بودن.

یافته‌ها: علائم آسیب، بیشتر در صورت، اندام فوقانی، پشت و اندام تحتانی بود. شدت آسیب وارده، 12/8درصد موارد شدید و 87/2 درصد موارد در حد متوسط بوده است. والدین بیش از سایرین، عامل کودک آزاری جسمانی در خانواده کودکان آسیب دیده، بیشتر مربوط به پر اولاد بودن، اعتیاد یکی از اعضای خانواده و وجود استرس حاد و شدید در طول 6ماه گذشته بوده است.

نتیجه‌گیری: با انجام آزمون 2x ارتباط معنی داری بین اقدام به کودک آزاری جسمانی باسن، جنس، محل سکونت، جدایی والدین و سابقه آزار جسمانی در کودکی والدین، مشاهده شد(001/0>pvalue)

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/5/18 | پذیرش: 1394/7/23 | انتشار: 1394/7/23