دوره 1، شماره 2 - ( پاييز 1379 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaei A A, Saeedi S. The Study of Age and Sex Frequency of Epilepsy, and It's Relating Factors in Epileptic Patients Refered to Sina and Ghaem Hospital in Hamadan City (1986-1995). jrehab 2000; 1 (2) :52-57
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-516-fa.html
رضایی علی‌اکبر، سعیدی شهریار. بررسی شیوع سنی و جنسی صرع و عوامل موثر بر آن در بیماران مراجعه کننده به بیمارستانهای سینا و قائم همدان در سالهای 68 تا 74. مجله توانبخشی. 1379; 1 (2) :52-57

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-516-fa.html

1- گروه جراحی مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.

هدف: بیماری صرع به عنوان یکی از بیماریهای شایع نورولوژی ، در تمام جوامع از اهمیت خاص برخوردار است.  یکی از مواردی می توان در شناخت و درمان این بیماری کمک کننده باشد، شناخت شیوع بیماری و عواملی است که می تواند آنرا تحت تاثیر خود قرار دهد. در این مقاله ، بررسی شیوع سنی و جنسی صرع از اهداف اصلی بوده و همزمان، فاکتورهای موثر دیگر که بر سیر بیماری تاثیر داشته اند، بررسی شده است.

روش بررسی: این مطالعه ، یک مطالعه توصیفی گذشته نگر مربوط به سالهای بین 1368-74 است و با استفاده از 290 پرونده بیمارانی که با تشخیص اپی لپسی بستری شده بودند ، انجام گرفت. پس از تهیه پرسشنامه، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری و متعاقب آن، با بررسی آمارهای مربوطه، جداول و نمودارها ترسیم شدند.

یافته‌ها : بیماری صرع در مردان شایع تر از زنان و شایع ترین محدوده سنی مراجعه کننده سن 11-20 سالگی بود. شایعترین سن شروع بیماری  2-10 سالگی بود. در بین عوامل مؤثر بر آن، بیماری های مغزی، تب و تشنج  شایع تر از عوامل دیگر بوده است.

نتیجه‌گیری: از آنجا که صرع یک بیماری با درمان طولانی است شناخت زمینه های ایجاد آن و پیشگیری و یا بهبود عوامل موثر بر آن می تواند در درمان موفق بیماری کمک کننده باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/5/9 | پذیرش: 1394/7/21 | انتشار: 1394/7/21