دوره 1، شماره 2 - ( پاييز 1379 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

A'zimian M. Prevalence of Sensory and Motor Neurologic Symptoms in 309 Diabetic Patients Refered to Hammadan Diabetic Center in 1999. jrehab 2000; 1 (2) :36-42
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-514-fa.html
عظیمیان مجتبی. تعیین فراوانی علائم عصبی حسی و حرکتی در 309 بیمار دیابتی مراجعه کننده به مرکز دیابت همدان در سال 1378. مجله توانبخشی. 1379; 1 (2) :36-42

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-514-fa.html

گروه علوم بالینی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.

هدف: دیابت یک بیماری شایع است که در تمام جوامع دیده می شود. این بیماری، دستگاه های مختلف بدن از جمله سیستم عصبی را درگیر می کند. اصولا عوارض دیابت روی سیستم عصبی غیر قابل برگشت و ناتوان کننده است. در این مطالعه، بیشتر روی شناسایی علائم عصبی دیابت به خصوص عوارض حسی و حرکتی تلاش شده است، تا شاید با شناسایی آنها و مقایسه با آمارهای جهانی بتوان نسبت به تشخیص و کنترل سریع آن اقداماتی انجام داد.

روش بررسی: در این مطالعه که یک مطالعه توصیفی است ، ابتدا 309 بیمار مبتلا به دیابت که در مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی همدان دارای پرونده بودند، انتخاب شدند. براساس اطلاعات مورد نیاز، فرمی تهیه و با توجه به معاینه دقیق سیستم عصبی  برای هر بیمار تکمیل شده در نهایت ، اطلاعات جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

یافته‌ها: در بررسی مشخص شد که بیشترین شکایت حسی، احساس گزگز و سوزش و بیشترین شکایت حرکتی، پارزی در اندامهاست. این عوارض بیشتر در گروه سنی 50 سال به بالا مشهود بود که بیش از 5 سال از زمان تشخیص دیابت آنها گذشته بود.

نتبجه‌گیری: از آنجا که دیابت یک بیماری همراه با عوارض متعدد از جمله نوروپاتی است که می تواند باعث ناتوانی بیمار شود، شناسایی این عوارض و زمینه های ایجاد آن می تواند در جلوگیری از بروز آنها و در نهایت، ایجاد زندگی بهتر برای بیماران دیابتی کمک کننده باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/5/9 | پذیرش: 1394/7/20 | انتشار: 1394/7/20