دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1391 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourjavid A R, Adel-Ghahraman M, Sedaei M, Farhadi M, Daneshi A, Motesaddi-Zarandi M, et al . Evaluation of the Slope of Amplitude Growth Function Changes of the Electrically Evoked Action Potential in Three Months after Receiving the Device in Children with Cochlear Implant. jrehab 2012; 13 (1) :17-23
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-475-fa.html
پورجاوید علی‌رضا، عادل‌قهرمان منصوره، صدایی مهین، فرهادی محمد، دانشی احمد، متصدّی‌زرندی مسعود، و همکاران. و همکاران.. بررسی تغییرات شیب تابع رشد دامنه پتانسیل عمل مرکّب الکتریکی طیّ سه ماه بعد از دریافت پردازشگر گفتار در کودکان کاشت حلزون‌شده. مجله توانبخشی. 1391; 13 (1) :17-23

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-475-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، apourjavid@razi.tums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه تربیت مدرّس

هدف: در تله متری پاسخ عصبی، تحریک و ثبت پاسخ عصب شنوایی توسط الکترودهای درون حلزونی پروتز کاشت حلزون صورت می‌پذیرد. در این جا تحریک الکتریکی توسط یک الکترود به عصب شنوایی ارائه و پاسخ حاصله که پتانسیل عمل مرکب الکتریکی نامیده می‌شود، توسط یکی از الکترودهای مجاور ثبت می‌گردد. مهم‌ترین کاربردهای بالینی این آزمون عبارتند از ارزیابی و پایش پاسخ‌های عصب شنوایی در حین و بعد از عمل جراحی و کمک به تنظیم اولیه پردازشگر گفتار. هدف این مطالعه، ارزیابی تغییرات شیب تابع رشد دامنه این پتانسیل طی سه ماه بعد از دریافت پردازشگر گفتار در کودکان کاشت حلزون شده بود.
روش بررسی: در این مطالعه طولی با استفاده از آزمون فریدمن، تغییرات شیب تابع رشد دامنه این پتانسیل طی چهار جلسه پس از دریافت پردازشگر گفتار و با فواصل زمانی تقریباً یک ماهه، در الکترودهای اول، هشتم، پانزدهم و بیستم در تمامی کودکانی که در تابستان و پاییز سال 1386 در بیمارستان‌های امیر اعلم و حضرت رسول اکرم(ص) تهران تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته بودند، بررسی شد.
یافته‌ها: میانگین شیب‌ها، در ادامه کار بیش از جلسه اول بوده و مقایسه بین الکترودی نتایج حاکی از کاهش معنی دار میانگین شیب تابع رشد دامنه در الکترودهای رأسی‌تر نسبت به الکترود اول بود (۰/۰۵>P).
نتیجه‌گیری: ثبات نتایج حاصله می‌تواند باعث اطمینان خاطر بیشتر درمانگر جهت تنظیم پردازشگر گفتار برای مدتی نسبتاً طولانی گردد. هم چنین نتایج بهتر الکترودهای رأسی‌تر نیز می‌توانند موجب ارائه و اعمال یک راهکار کدگذاری مؤثرتر گردند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/4/11 | پذیرش: 1390/3/21 | انتشار: 1394/7/23