دوره 12، شماره 3 - ( پاييز 1390 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Faraji L, Mousavi A, Akbari M. Evaluation of Cochlear Function in Neonats and Children Suffering from Meningitis by Evoked Otoacoustic Emission test. jrehab 2011; 12 (3) :34-43
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-453-fa.html
فرجی لیلا، موسوی عبدالله، اکبری مهدی. ارزیابی عملکرد حلزون شنوایی در شیرخواران و کودکان مبتلا به بیماری مننژیت بر اساس نتایج آزمون گسیل‌های صوتی برانگیخته. مجله توانبخشی. 1390; 12 (3) :34-43

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-453-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، lfaraji15@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران

هدف: ارزیابی عملکرد حلزون شنوایی در شیرخواران و کودکان مبتلا به بیماری مننژیت بر اساس نتایج آزمون گسیل‌های صوتی برانگیخته گوشی هدف این مطالعه بوده است.

روش بررسی: در این پژوهش تحلیلی–مقطعی، 40 شیرخوار و کودک مبتلا به مننژیت در محدوده سنی بدو تولد تا 12 سال، از بین مراجعین بیمارستان مفید و با انتخاب تمام‌شمار، توسط آزمون گسیل‌های صوتی برانگیخته شامل گسیل‌های گذرا و گسیل‌های محصول اعوجاج جهت ارزیابی عملکرد حلزون شنوایی 7 تا 14 روز پس از بهبودی و ترخیص از بیمارستان– مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمون‏ تی مستقل و آزمون دقیق فیشر جهت تحلیل داده‌ها استفاده شد.

یافته‌ها: در 35 بیمار عملکرد حلزون شنوایی کاملاً هنجار و در ۵ بیمار نتایج آزمون گسیل‌های صوتی برانگیخته مؤید آسیب جدی به حلزون شنوایی به صورت آسیب شنوایی حسی–عصبی ( ۴ بیمار در دو گوش و یک بیمار در یک گوش) بود. ارتباط بین وضعیت شنوایی و سن (0/002=P)، اختلاف میانگین سطح قند و پروتئین مایع مغزی–نخاعی بین دو گروه با عملکرد هنجار و ناهنجار حلزون شنوایی (0/02=P) و ارتباط بین جنسیت و وقوع عملکرد ناهنجار حلزون شنوایی و SNHL در نمونه‌های مورد مطالعه (0/03= P ) معنادار بود.

نتیجه‌گیری: آسیب به اندام کورتی و ساختارهای حلزون شنوایی، به عنوان یکی از پی‌آمدهای بیماری مننژیت، به کمک نتایج آزمون گسیل‌های صوتی برانگیخته قابل ردیابی است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: شنوایی سنجی
دریافت: 1389/1/31 | پذیرش: 1390/8/17 | انتشار: 1392/9/27