دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmaeili E, Salavati M, Ma'roufi N, Esmaeili V. Effect of Balance Board Exercises on Balance Tests and Limits of Stability by Biodex Balance System in Normal Men. jrehab 2006; 7 (2) :19-25
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-43-fa.html
اسماعیلی ابراهیم، صلواتی مهیار، معروفی نادر، اسماعیلی وحید. بررسی تأثیر تمرینات تعادلی برآزمونهای تعادلی و محدوده ثباتی پویا در مردان سالم با استفاده از سیستم تعادلی بایودکس. مجله توانبخشی. 1385; 7 (2) :19-25

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-43-fa.html

1- گروه فیزیوتراپی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، E-mail: VAHID@uswr.ac.ir

هدف: علیرغم مزایای تمرینات تعادلی و نقش مهمی که می‌توانند در جلوگیری از ضایعات لیگامانی اندام تحتانی ایفا کنند،از لحاظ تحقیقی به این تمرینات توجه کافی نشده است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر تمرینات تعادلی بر تقویت لیگامانهای اندام تحتانی و آزمونهای تعادلی و محدوده ثباتی پویا در افراد سالم انجام شده است.

روش بررسی: در مطالعه حاضر که به روش شبه تجربی از نوع مورد - شاهد بود گروه مورد که شامل دو گروه 17 نفری بود تمرینات تعادلی را به مدت 6 هفته انجام داد. (یک گروه روی اندام غالب و گروه دیگر روی اندام غیر غالب) گروه شاهد 17 نفری هم هیچ تمرینی انجام نداد. نمونه‌ها بصورت اتفاقی از جامعه در دسترس انتخاب شدند. قبل و بعد از انجام تمرینات دو گروه با استفاده از سیستم تعادلی بایودکس مورد ارزیابی و ارزیابی مجدد قرار گرفتند.

یافته‌ها: مقایسه شاخصهای تعادلی در دو گروه نشاندهنده اختلاف معنی‌دار آماری در بعضی از آنها بود. که مهمترین آنها در شاخص‌ کلی ثباتی اندامهای غالب و غیر غالب، شاخص قدامی – خلقی اندام غیر غالب، شاخص داخلی – خارجی اندام غالب و زمان کلی آزمون محدوده ثباتی بایودکس اندام غالب بعد از انجام تمرینات تخته تعادل است (P>0/05).

نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های موجود می‌توان از تمرینات تعادلی به عنوان ابزاری مناسب برای جلوگیری از مشکلات لیگامانی استفاده کرد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/5/15 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19