Hassanati F, Nobakht Z, Ghorbanpour Z, Amiri Arimi S, Saatchi M, Shirinbayan P et al . The Impact of COVID-19 on Mental Health of Children and Adolescents With Developmental Disabilities: A Scoping Review. jrehab 2024; 25 (S3) :540-575
URL:
http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3439-fa.html
حسناتی فاطمه، نوبخت زهرا، قربانپور زهرا، امیری آریمی سمیه، ساعتچی محمد، شیرین بیان پیمانه و همکاران.. تأثیر همهگیری کووید-19 بر سلامت روان کودکان و نوجوانان با ناتوانیهای رشدی: یک مرور حوزهای. مجله توانبخشی. 1403; 25
(S3) :540-575
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3439-fa.html
1- گروه آموزشی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه آموزشی کاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
3- گروه آموزشی فیزیوتراپی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علومپزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.
4- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
6- مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، Fa.soleimani@uswr.ac.ir
چکیده: (4213 مشاهده)
هدف کودکان با ناتوانیهای رشدی گروهی آسیبپذیر در برابر مشکلات سلامتی در دوران همهگیری کووید-19 بودند که این امر بهعلت تعطیلی مراکز آموزشی و توانبخشی بود. مرور حوزهای حاضر با هدف بررسی بروندادهای مشکلات سلامتی در این کودکان در دوران همهگیری کووید-19 انجام شد.
روش بررسی مقالات مربوطه به جستوجو در پایگاههای جستوجوی داده اسکوپوس، پابمد و آیاسآی در بازه زمانی اول ژانویه سال 2020 تا 12 سپتامبر سال 2022 جمعآوری شد. مطالعات مشاهدهای و تجربی که مشکلات سلامت روان کودکان با ناتوانیهای رشدی را بررسی میکردند براساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شدند.
یافتهها درمجموع 40 مقاله وارد مطالعه شد. نتایج نشان داد براساس بیشتر مطالعات، شیوع مشکلات سلامت روان و مشکلات رفتاری در این کودکان در دوران کووید-19 در مقایسه با قبل از آن و در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنیداری داشت. این مطالعات همبستگیها و فاکتورهای خطر مرتبط با مشکلات سلامت روان را مشخص کردند.
نتیجهگیری مطالعه مروری حاضر نشاندهنده وجود چندین مورد از مشکلات سلامت روان در گروههای مختلف کودکان با ناتوانیهای رشدی است که نیازمند توجه همهجانبه، برنامهریزی و بهکارگیری استراتژیهای خاص برای دسترسی به سرویسهای ارائهدهنده برنامههای پیشرفت سلامت روان در کودکان و نوجوانان با ناتوانیهای رشدی است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
اعصاب اطفال دریافت: 1402/10/19 | پذیرش: 1403/6/13 | انتشار: 1403/8/11